WTA

S Rogerem jsem si nezatancovala, smutní Muguruzaová. Po finále Wimbledonu poskytla devětadvacet rozhovorů

- Radek Štohl

Velmi hektické období má za sebou Garbiñe Muguruzaová. Třiadvacetiletá tenistka po titulu z Wimbledonu neměla skoro čas na oddych, neustále totiž musela plnit povinnosti s tímto triumfem spojené. Nejen o tom se rozpovídala ve svém blogu, ve kterém například prozradila, že na tradiční taneček s Rogerem Federerem nedošlo. Nyní se však už musí opětovně zaměřit na samotný tenis, následující týden bude plnit roli nejvýše nasazené hráčky na podniku ve Stanfordu.

Přesně před čtrnácti dny získala Muguruzaová druhý triumf z majoru, když v boji o titul z nejslavnějšího turnaje světa porazila Venus Williamsovou 7:5, 6:0. Stala se tak první hráčkou, která v grandslamových finále zdolala obě sestry Williamsovy. Před rokem totiž Španělka přehrála na French Open mladší Serenu ve dvou sadách.

Po Wimbledonu se čtvrtá hráčka světa stala hlavním cílem velkého množství novinářů a televizních společností. „Měla jsem neustále co dělat," uvádí sympatická tenistka ve svém blogu pro bbva.com. „Po tomto vítězství jsem se hodně věnovala médiím, celkově jsem po finále poskytla devětadvacet rozhovorů....devětadvacet! Jednalo se o rozhovory pro různé země. V té chvíli si uvědomíte, jak globální tento sport je," pokračuje bývalá druhá tenistka světa.

Po odbytí všech různých povinností se semifinalistka Turnaje Mistryň z roku 2015 odebrala na večeři se svými nejbližšími do restaurace "Cambio de Tercio", od nového dne se však rozjel kolotoč znovu od začátku. „V neděli ráno mě čekalo další kolečko rozhovorů se španělskými novináři a také s několika televizními stanicemi. Večer jsme poté šli na večeři šampiónů," vrátila se k dlouhému nedělnímu programu.

Na této večeři však na ni čekalo zklamání, tradiční taneček pro vítěze mužské a ženské dvouhry se tentokrát neuskutečnil. „Všechno bylo perfektní, až na to, že se po večeři nekonal žádný tanec," povzdychla si.

Bývalá desátá deblistka rankingu si našla i trochu čas na odpočinek, po kterém se však opětovně vrací do tenisového kolotoče „Minulý týden jsem měla tu možnost si oddychnout, navštívit rodiče i bratra. Tomu je nyní ale konec. Přede mnou je stále téměř polovina sezóny, na kterou se velmi těším. Svůj kalendář nehodlám měnit jen kvůli tomu, že jsem vyhrála Wimbledon. Před US Open mě čekají tři turnaje a ten první se koná již příští týden ve Stanfordu, kde odehraji úvodní zápas až ve středu," nastínila svůj program.

Na betonech se jí loni příliš nedařilo, na US Open dokonce vypadla ve druhém kole se Sevastovovou. Muguruzaová se tak hodlá postavit nové výzvě. „Jsem připravená ze sebe vydat to nejlepší. V neděli jsem začala znovu tvrdě trénovat a už se nemůžu dočkat, co letošní léto přinese," zakončila svůj blog tenistka s venezuelskými kořeny.