Bouchardová si zatrénovala s Agassim. V lecčem jsou naše kariéry podobné, chce se drát po vzoru Američana zpět

- Filip Lefenda

Eugenie Bouchardová si v Las Vegas zatrénovala s bývalou mužskou světovou jedničkou Andrem Agassim. Třiadvacetiletou Kanaďanku, která má za sebou prohrané exhibiční utkání s o čtrnáct let starší Venus Williamsovou, strávený čas na kurtu inspiroval. „Naše kariéry jsou v lecčem podobné,“ poznamenala někdejší světová pětka, která se však v letošní sezóně trápí.

Byla jí predikována velká budoucnost, však také byla na konci roku 2014 pátou hráčkou světa. Jenže poté to s Bouchardovou začalo jít z kopce a nedaří se jí ani v současnosti. Na antukovém turnaji v Madridu sice o sobě před téměř třemi měsíci dala opět hlasitě vědět, když nejprve přehrála vracející se Rusku Marii Šarapovovou, a poté i tehdejší jedničku Kerberovou, jenže od té doby již vyhrála opět pouze jedno utkání.

Že není v pohodě, ukázala zejména travnatá část sezóny, během které nevyhrála ze tří pokusů ani jeden duel. Jednou z jejích přemožitelek byla v Eastbourne i Barbora Strýcová. Pohledná Kanaďanka se ale nevzdává a nadále na sobě pracuje. „Od konce Wimbledonu trávím spoustu času v posilovně a samozřejmě i na kurtu,“ řekla v rozhovoru pro Sportsnet.

Stalo se tak poté, co v Las Vegas absolvovala trénink pod dohledem Andre Agassiho. „Jsem velmi šťastná, vděčná a poctěná, že jsem s ním mohla být na jednom kurtu a vyslechnout si jeho pohled na věc. V tenisu se hrozně vyzná,“ pochvalovala si Bouchardová spolupráci s bývalým králem mužského tenisu.

Hráčka, které v současnosti patří až 69. příčka žebříčku ATP, zároveň přiznala, že pro ni toto setkání bylo motivujícím. „Kdysi se v žebříčku hrozně propadl a vrátil se zpět na vrchol, to je prostě skvělé,“ ocenila Američana. „V lecčem jsou si naše kariéry podobné. Také jsem byla v žebříčku výše, než jsem nyní. Dalo mi to inspiraci, že když to máte v sobě a tvrdě dřete, můžete se udržet na vysoké úrovni a vrátit se zpět,“ ví majitelka jednoho titulu z okruhu WTA. Ten získala před třemi lety v německém Norimberku.

Bouchardová tak již netrpělivě vyhlíží sérii zámořských betonových turnajů. „Doufám, že se postupnými krůčky vydám opět správným tenisovým směrem,“ věří atraktivní sportovkyně.