Mirzaová opět mění partnerku. Své síly spojí s bývalou světovou jedničkou

- Jan Vojkůvka

Spojení dvou bývalých světových jedniček okoření nadcházející betonovou šňůru turnajů v Severní Americe. Na dvorci se po boku Sanii Mirzaové objeví Číňanka Šuaj Pcheng, jež zahájila letošní sezonu společně s Andreou Hlaváčkovou.

Informace o vznikajícím silném páru prozradil ESPN otec a trenér Mirzaové Imran. „Pcheng a Sania si spolu chtěly zahrát už delší čas, ale vždy tomu něco bránilo - buď měla partnerku Pcheng nebo naopak Sania,“ uvedl Imran Mirza.

Spolupráce obou tenistek je prozatím dohodnutá směrem ke grandslamovému US Open, před nímž se nově vzniklý a velmi silný pár představí také na turnajích v Torontu a Cincinnati. Cíle obou jsou jen ty nejvyšší a hlavním hnacím motorem je zisk grandslamu, na který Mirzaová čeká od loňského ledna, kdy triumfovala v Melbourne, a Pcheng dokonce od French Open 2014.

„Pcheng je bývalá světová jednička v deblu a ví, co dělat při velkých zápasech,“ upozornil Mirza. „Je specialistkou na výhody a její největší zbraní je bekhend, což plně doplňuje Saniu, která je zase specialistkou na shody. Také servis je její obrovskou zbraní.“

Kdo tedy vlastně spolu bude hrát?

Šuaj Pcheng, která na začátku roku hrála po boku Andrey Hlaváčkové, s níž dokráčela až do finále Australian Open a vyhrála turnaj v Šen-čenu, během své kariéry vybojovala 21 titulů ve čtyřhře včetně dvou grandslamových trofejí a stala se první čínskou tenistkou, která se dostala na post světové jedničky.

Bilance Sanii Mirzaové je ještě obdivuhodnější. Na kontě má 41 titulů na okruhu WTA a získala celkem tři grandslamové tituly. Oproti Pcheng, která získala jeden titul na WTA Tour Finals v roce 2013, se Mirzaová z této trofeje radovala dvakrát v letech 2014 a 2015.

Velmi silná dvojice. Při zranění současné deblové jedničky Bethanie Mattekové-Sandsové, a tím i absence teamu Bucie, dost možná dvojice s největším potenciálem.

„Proti sobě už odehrály spoustu zápasů a chovají k sobě velký respekt. Ale je nemožné odhadnout, jak tahle kombinace bude fungovat,“ upozorňuje Mirza. „Ale těším se, že Mirzaová s Pcheng ukáží parádní show na americké šňůře, obzvlášt na betonových kurtech, na kterých se v minulosti Sanie velmi dařilo,“ dodal.