VIDEO: Naštvaná Görgesová vyčinila rumunským fanouškům

- Jan Vojkůvka

Těžké chvíle prožívala v rumunské Bukurešti Němka Julia Görgesová, jež ve finále místního turnaje WTA nečelila jen silné soupeřce v podobě domácí Iriny-Camelie Beguové, ale rovněž nepřátelskému publiku. Diváci během souboje o titul dávali jasně najevo, nakolik si přejí, aby se vítězkou stala domácí tenistka a Görgesové se snažili zápas ztížit, jak jen mohli.

To se jim nakonec povedlo. Mohutné fandění Beguové a nesportovní hučení na Görgesovou dopomohlo domácí naději k výhře 7:5, 6:3. Naštvaná Němka si ale své pocity nenechala pro sebe a rozhodla se při slavnostním rozdávání trofejí využít svůj čas s mikrofonem k promluvě do duše rumunských fanoušků.

„Chtěla bych poděkovat možná tak pěti lidem, co mi dnes fandili,“ podotkla osmadvacetiletá Němka, čímž rozesmála přitomné diváky. Jenže vtipkovat Görgesová rozhodně neměla v úmyslu. „Pěti lidem včetně mého týmu. Věřím, že v budoucnu nějaké trofeje vyhrajeme. Ale také jsem trochu zklamaná způsobem, jakým jste dnes povzbuzovali vy ostatní,“ pohlédla na zaplněnou tribunu.

Görgesová hovoří k rumunskému publiku (začátek v čase 8:38).

„Vím, že je to složité a vždy se lidé snaží fandit osobě z dané země a s tím já plně souhlasím,“ upozornila Görgesová. „Ale někdy byste mohli myslet na sportovní chování a vyjádřit trochu respektu také soupeřce,“ uzavřela posmutněle Němka.

Julie Görgesová po porážce ve finále na Mallorce prohrála v Bukurešti i své druhé letošní finále a nadále čeká na okamžik, kdy se jí podaří navázat na doposud poslední titul ze Stuttgartu v roce 2011. Od té doby totiž prohrála již svůj pátý souboj o trofej.