Na křtu své knihy převzala i dres Komety, o dva dny později se Radwaňská vdala

- Roman Zajíček

Světová tenisová desítka Agnieszka Radwaňská představila ve čtvrtek v polském Krakově svou první publikovanou knihu o jejím sportovním, ale i soukromém životě. Nese název Jestem Isia (Jsem Isia). Nechyběla u toho ani česká novinářská stopa.

Na setkání s fanoušky v polském nákupním centru Bonarka ochotně odpovídala na otázky fanoušků. Poté následovala více jak hodinová autogramiáda. Každý z návštěvníků si mohl od této populární tenistky nechat podepsat knihu, případně se s ní zvěčnit na fotografii. Mezi přítomnými nechyběl ani náš spolupracovník, šéfredaktor hokejové Komety Brno Roman Zajíček, který je mimochodem jejím velkým obdivovatelem a fanouškem. Jako dárek ji přivezl, jak jinak, než mistrovský dres letošního šampióna naší nejvyšší soutěže.

Nejprve si myslela, že ho chce Roman pro sebe podepsat, ale na zadní straně dresu si všimla označení se svým jménem (A. Radwańska) a číslem 1. Hned ji bylo jasné, že bude pro ni. Dar od jejího brněnského fanouška s radostí přijala a odpověděla s přátelským úsměvem "Dziękuję bardzo" (mockrát děkuji) a česky se rozloučila slovíčkem "čau".

Málokdo asi tušil, co se odehraje o další dva dny později. Agnieszka Radwaňská si ve svém rodném městě Krakowě vzala svého dlouholetého partnera Dawida Celta, se kterým sice plánovala svatbu, ale datum si před médii pozorně střežila. Ještě ve čtvrtek na tiskové konferenci mlžila a ani náznakem nedala najevo, že se chystá svatba této velmi populární a sledované tenistky.

Na veselku nejlepší polské hráčky v historii dorazilo několik tenisových osobností - kamarádky Caroline Wozniacká, Angelique Kerberová a další tenisté, Łukasz Kubot a Jerzy Janowicz. Svatební obřad se konal v Katedrále sv. Archanděla Michaela za přítomnosti rodiny, přátel a dalších vzácných hostů. Řidičkou svatebního vozu byla mladší sestra, také tenistka, Urszula Radwaňská.


Galerie