Finalista Wimbledonu pod kritikou bulváru. Předstíral Čilič zranění?

- Daniel Kubelka

Roger Federer poosmé ovládl Wimbledon. Londýnským grandslamem prolétl takovým způsobem, že už před finálovým duelem s Chorvatem Marinem Čiličem málokdo pochyboval o tom, že fenomenální Švýcar znovu pozvedne vítěznou trofej v All England Clubu. A tak se také po suverénním výkonu stalo. Co naplat, že mu jeho finálový soupeř nemohl, i vinou bolestivého puchýře, klást takový odpor, jak by sám chtěl. A nebo to bylo vše trochu jinak?

Osm gemů. Přesně tolik dokázal Čilič během nedělního finále proti Federerovi uhrát. Že je zle bylo jasné už po pětačtyřiceti minutách, kdy si chorvatský tenista vyžádal přestávku na ošetření. Během ní si nechal ovázat levou nohu, na jejímž chodidle ho trápil bolestivý puchýř, který nedovolil Chorvatovi hrát naplno.

O tom, jak vítěze US Open z roku 2014 puchýř omezoval, ale pochybuje známý britský bulvární novinář Piers Morgan, který už po skončení finále na sociální síti Twitter na toto téma uveřejnil několik příspěvků.

„Impozantní vítězství Federera je už nyní zneváženo údajným „zraněním“ Čiliče.“

Když vyšlo po utkání najevo, že ono zranění byl „pouhý“ puchýř, neodpustil si Piers další příspěvek s notnou dávkou ironie.

„Takže Čiliče zastavil puchýř. Tak to mění vše – to se tenistům příliš často nestává.“

Piersovy tweety byly následně zavaleny vlnou negativních reakcí, avšak nebylo to poprvé, kdy byl Čilič obviněn z předstírání zranění a znovu to bylo v souvislosti s Wimbledonem. Psal se rok 2013, kdy byl Chorvat na květnovém turnaji v Mnichově pozitivně testován na niketamid. O více než měsíc později se chystal k utkání 2. kola londýnského grandslamu, kde však kvůli zranění kolena nenastoupil k zápasu druhého kola s Jihoafričanem Kennym de Schepperem. Podle chorvatských médií však tehdy odstoupil kvůli pozitivnímu testu a následnému vyšetřování.