VIDEO: Slovenská hrdinka Rybáriková se doma dočkala vřelého přivítání, nejvíce si cení gratulace od Federera

- Jan Havlovic

Slovenský tenis má po letošním Wimbledonu novou hrdinku! Tažení Magdaleny Rybárikové turnajem v All England Clubu skončilo až těsně před branami finále. Na osmadvacetiletou tenistku čekala přímo v Bratislavě po návratu ze Spojeného království skupina dětí, které slovenské tenistce bouřlivě aplaudovaly!

Je to jako malá tenisová pohádka. Ještě v březnu byla Magdalena Rybáriková v páté stovce světového žebříčku a dávala se dohromady po operaci pravého kolena a levé ruky. Formu ladila na turnajích menší kategorie, kde zářila. Ovládla dva podniky v Japonsku a vše vyvrcholilo na trávě!

Vyhrála turnaje v Surbitonu a Ilkley. V Nottinghamu došla až do semifinále a v All England Clubu svou parádní formu dokázala naplno prodat.

Na nejslavnějším turnaji světa vyřadila Karolínu Plíškovou nebo Američanku Vandewegheovou a její pohádková cesta skončila až v semifinále na raketě pozdější vítězky Španělky Muguruzaové. Její obrovský úspěch měl v tenisovém světě velký ohlas a na adresu tenistky pocházející z Piešťan dorazilo nespočet gratulací. „Nejhezčí gratulace byla pro mě od Rogera Federera! Mluvili jsme spolu sice krátce, ale ani jsem si pořádně neuvědomovala, co říkal, neboť jsem byla v takovém transu,“ hovoří s úsměvem Rybáriková o setkání s jedním z nejlepších tenistů vše dob.

„Je to můj nejoblíbenější hráč, kterého skutečně obdivuji,“ uvedla pro web Šport24.sk.

 

Dnes to bol tazky den pre mna, snazila som sa zahrat najlepsie ako som vedela, ale bohuzial to dnes neslo a naopak @garbimuguruza hrala famozne, patri jej velka gratulacia a vela stastia vo finale.Dnesny den Roger urobil pre mna trochu krajsim :) Este raz vam chcem vsetkym podakovat za obrovsku podporu, velmi si to vazim. Semifinale je krasne. Tough day at the office today for me.I was trying to play the best i could but it was just not working, on the other side @garbimuguruza played amazing and big congrats to her and wishing her good luck in the final. @rogerfederer made my day a little easier :)I want to thank you one more time for your huge support i appreciate it a lot.Semifinal is great :) ?????#wimbledon2017 #thankful #greatsupport #kingroger

Příspěvek sdílený Magdalena Rybarikova (@magdalena_rybarikova),Čec 13, 2017 v 10:29 PDT

Slovenská hrdinka se dočkala hned po návratu do své domoviny vřelého přivítání. Přímo v Bratislavě čekala na usměvavou tenistku skupina dětí, které Rybárikové bouřlivě aplaudovaly!

Nyní čeká aktuálně 33. hráčku světového žebříčku těžký úkol. Tenisová veřejnost bude očekávat, že skvělé výsledky potvrdí také na turnajích v zámoří. „Ženský tenis je momentálně dost otevřený. Výkony ve Wimbledonu mi dodaly sebevědomí do dalších turnajů na betonu v zámoří,“ vyhlíží Rybáriková velké akce v Torontu, Cincinnati a New Havenu.

Po Wimbledonu však plánuje krátkou pauzu a poté se vrhne do tréninku. Na pokračování spolupráce se těší také její trenér Petr Huber. „Pokud bude Magdě fungovat tělo, může odehrát znovu dobré turnaje,“ věří dlouholetý kouč slovenské tenistky.