Za strčení do sběrače vyfasoval pokutu. Nevím, kdo má na hřišti přednost, uvažoval Mannarino

- Jan Vojkůvka

Devětadvacetiletý francouzský tenista Adrian Mannarino si své chování ze čtvrtečního druhého kola Wimbledonu nejspíš za rámeček nedá. Během zápasu s Japoncem Jujčim Sugitou vrazil do sběrače míčků a musí zaplatit tučnou pokutu.

Francouz Adrian Mannarino, v současnosti 51. hráč světa, se sice hájil tím, že do něho sběrač míčků strčil, když nedával pozor a vkročil přímo do něj, s obhajobou však neuspěl a musí zaplatit pokutu 9 000 dolarů (přes 200 000 korun).

Když Mannarino, jenž mezitím postoupil v All England Clubu už do osmifinále, odcházel v průběhu pětisetové bitvy s Japoncem Sugitou ke své židli, aby si mezi gemy odpočinul, vrazil do procházejícího mladíka, který přinášel tenisové míčky k síti.

Za své chování obdržel okamžitě od srbského umpirového rozhodčího trestný fiftýn a následně v pátek byla potvrzena také peněžní pokuta pro hráče, jenž v sobotu prošel přes svého krajana Gaela Monfilse do osmifinále Wimbledonu.

„Nemyslím si, že by si ublížil,“ řekl Mannarino na tiskové konferenci k inkriminované situaci. „Nebylo to velké strčení, ve skutečnosti narazil on do mě. Nevím, kdo má na hřišti přednost. Jsou to hráči nebo kluci s míčky?“ ptal se Mannarino.

„Můžete pořádat Wimbledon jen se sběrači míčků? Nevím,“ dodal Francouz, jenž se za své výroky dostal pod palbu kritiky britských tenisových fanoušků, kteří na sociálních sítích obviňují Mannarina z chování, jež na Wimbledon nepatří.