Matteková promluvila v emotivním videu o svém zranění. Přetrhla si čéškový vaz a musí na operaci

- Filip Lefenda

Záběry zachycující její zranění během utkání druhého kola wimbledonské dvouhry obletěly svět. V sobotu dvaatřicetiletá Američanka Bethanie Matteková-Sandsová promluvila o hrozivém momentu k fanouškům prostřednictvím živého vysílání na svém facebookovém profilu. Na videu, v němž mimo jiné popsala rozsah svého zranění, se deblová parťačka Lucie Šafářové neubránila slzám.

„Přetrhla jsem si čéškový vaz a musím podstoupit operaci,“ přiblížila bolestivé zranění světová jednička ve čtyřhře. „Nějaký čas proto budu mimo,“ dodala zklamaně.

Matteková-Sandsová rovněž zmínila, že si během náběhu na síť čéšku i vykloubila. V noze slyšela dle svých slov prasknutí. „Věděla jsem, že to mám vykloubené nebo zlomené. Měla jsem strach,“ přiznala hráčka, která opustila kurt na nosítkách a kromě singlu tak musela odstoupit i z dalších deblových soutěží. V ženské čtyřhře přitom s Lucií Šafářovou útočily na zisk čtvrtého grandslamového titulu v řadě.

„Pomozte mi! Pomozte mi, prosím,“ křičela ve čtvrtek přímo na wimbledonské trávě v bolestech Američanka, než se dostavila pomoc. Z boxu hráčky vše sledovala také třicetiletá Češka.

V uplynulých dnech se Mattekové-Sandsové dostalo mnoho podpory. Na zástupy fanoušků i své nejbližší ve videu nezapomněla. „Všechny vaše zprávy pro mě byly velmi inspirujícími a moc pro mě znamenají,“ pokračovala americká hráčka a vzkázala: „Podpora byla úžasná. Dostanu se z toho!“

Slova chvály pěla také na svou rumunskou soupeřku Cirsteaovou, která ji posléze byla spolu s Indkou Mirzaovou navštívit i v nemocnici. „Byla tam se mnou na kurtu jako kamarádka. Vůbec neřešila, že se to stalo uprostřed zápasu. Moc to pro mě znamená, je to skvělý člověk,“ pochválila uznale svou protivnici z osudového střetnutí.

Během neděle by se vítězka šestadvaceti turnajů WTA ve čtyřhře měla přesunout z Londýna do New Yorku. V nejlidnatějším městě Spojených států pak podstoupí další vyšetření.