Rieter Open Ústí nad Orlicí: Jaloviec titul nezískal, slaví kvalifikant ze Švédska

- Jan Vojkůvka

Rieter Open v Ústí nad Orlicí dospěl až ke svému vyvrcholení. Ve finále se o titul pokoušel první nasazený Marek Jaloviec, ale stejně jako trio jeho krajanů v průběhu turnaje nestačil na švédského kvalifikanta Jonathana Mridhu, jenž senzační cestu z kvalifikace až do boje o titul završil triumfem a ziskem premiérové trofeje mezi dospělými.

Cesta dvaadvacetiletého Mridhy až do finále byla lemována českými soupeři. V úvodním kole si poradil hladce s Antonínem Štěpánek a ve čtvrtfinále zastavil kvalifikanta Ondřeje Krsteva. Blízko vyřazení byl v semifinále v duelu s pátým nasazeným Vítem Kopřivou, s nímž prohrál první set 1:6, ale po obratu a vítězství 6:2, 6:3 si vysloužil možnost vyzvat Marka Jaloviece.

V souboji s jedničkou turnaje byl jasně lepším. Jaloviecovi nepovolil ani jeden brejkbol a sám jich na kontě měl neuvěřitelných 13! Využil z nich dva, po jednom v každém setu a po výhře 6:3, 6:4 získal svůj první titul na profesionálním okruhu ve dvouhře.

Domácí favorit, levoruký Jaloviec, až do finále neztratil na turnaji ani set a vstupoval do utkání v roli favorita. Na skvěle hrajícího Švéda ale recept nenašel, příliš si nepomohl ani prvním podáním, jehož úspěšnost měl jen lehce nad 60% a konto mu zatížily rovněž čtyři dvojchyby. Po triumfu na futuru v Řecku si tak na další letošní úspěch bude muset počkat.

Finále
MAREK JALOVIEC (285.) - Jonathan Mridha (SWE, 687.) 3:6, 4:6

Turnaj v Ústí nad Orlicí den po dni:

7.7.2017

Rieter Open Ústí nad Orlicí: Gengel s Vocelem po velkém boji slaví titul z deblu, do finále dvouhry postoupil jen Jaloviec

6.7.2017

Rieter Open Ústí nad Orlicí: Jaloviec znovu neztratil ani set, Mertl končí. Finále deblu si zahrají Gengel s Vocelem

5.7.2017

Rieter Open Ústí nad Orlicí: Osmifinále dvouhry nabídlo i tři ryze české souboje, Krstev zaskočil Hernycha

4.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: Hernych, Jaloviec i Gengel postupují, Konečný prohrál

3.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: Mertl prošel do osmifinále, finále kvalifikace zvládli tři Češi

2.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: O postup do druhého kola kvalifikace usilovalo sedmnáct Čechů, postoupilo šest