Šafářová po zranění své deblové parťačky: Bylo hrozné ji vidět v takovém stavu

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová nebude na 6. července letošního roku vzpomínat vůbec v dobrém. Pár desítek minut před startem jejího zápasu si totiž deblová parťačka české tenistky Bethanie Matteková-Sandsová ošklivě poranila koleno. Za svou kamarádkou rychle přispěchala na kurt číslo 17 a při pohledu na zdrcenou Američanku se neubránila slzám...

Říká se, že o úspěchu v tenisovém zápase rozhoduje z velké části psychika. A právě tu měla Lucie Šafářová před zápasem druhého kola s Shelby Rogersovou hodně pošramocenou. Jen pár desítek minut před tím si totiž její kamarádka a deblová parťačka Bethanie Matteková-Sandsová ošklivě poranila koleno na začátku třetího setu duelu s Rumunkou Cirsteaovou. „Tohle bude jeden z mých nehroších dnů. Nikdo neumřel, což je pozitivní. Ale co se Beth stalo, je strašné,“ cituje Šafářovou web iDnes.cz.

O zdrcující zprávě se dozvěděla v šatně, načež ihned pospíchala na kurt číslo 17, aby byla své kamarádce na blízku. „Bylo hrozné vidět ji v takovém stavu. Čéšku měla úplně mimo koleno,“ líčí třicetiletá tenistka.

Hned poté se Šafářová musela zkoncentrovat na svůj duel druhého kola proti Američance Rogersové. „Věděla jsem, že Beth nepomůžu. Ale moje koncentrace na zápas nebyla zrovna ideální,“ píše se na webu iDnes.cz.

Zprvu si česká tenistka vedla v duelu dobře. Úvodní sadu dokázala urvat v tiebreaku a na začátku druhého setu si vypracovala vedení 3:1, poté však přebrala otěže zápasu americká tenistka, kterou pojí s Mattekovou-Sandsovou rovněž vřelý přátelský vztah, a tak ani ona nenastupovala do duelu v ideálním psychickém rozpoložení.

„Já v prvním setu ještě držela koncentraci, ale ke konci už jsem na kurtu moc nebyla,“ přiznala Šafářová po třísetové porážce, která v noci téhož dne přidala na svůj Instagram povzbuzující vzkaz pro svou kamarádku. „Je největším bojovníkem a nejsilnější osobou, kterou znám. Doufám, že uvidím její krásný úspěch brzy znovu na kurtu," napsala česká tenistka. 

Zároveň také končí šance Teamu Bucie na zisk čtvrtého grandslamového titulu v řadě. To je však nyní zcela nepodstatné. Hlavní je, aby Matteková-Sandsová, kterou čeká zcela jistě operace, byla brzy v pořádku...