Rieter Open Ústí nad Orlicí: Gengel s Vocelem po velkém boji slaví titul z deblu, do finále dvouhry postoupil jen Jaloviec

- Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z ÚSTÍ NAD ORLICÍ: Turnaj Rieter Open měl na programu předposlední hrací den! V pátek se odehrály semifinálové duely dvouhry a finálový zápas čtyřhry. O postup do finále singlu usilovaly také dva čeští tenisté - Marek Jaloviec, který si překvapivě snadno poradil s Rakušanem Novakem a Vít Kopřiva, toho čeká Jonathan Mridha. Švéd sice ztratil úvodní sadu, v následujících dvou ovšem dominoval. O titul ve čtyřhře zabojovaly v odpoledních hodinách Marek Gengel s Matějem Vocelem, kteří po parádním závěru zdolali rakouskou dvojicí Novak, Statzberger.

Jaloviec prvním finalistou
Prvním finalistou letošního ročníku Rieter Open v Ústí nad Orlicí se stal Marek Jaloviec! Nasazená jednička neztratila ani v semifinálovém duelu set a Rakušana Dennise Novaka porazila 6:1, 6:4.  

Aktuálně 285. hráč světového žebříčku vstoupil do semifinálového klání nebojácně a hned v prvním gemu svého soupeře brejkl. V aktivní hře pokračoval Jaloviec i nadále a první sadu získal hladce poměrem 6:1. Ve druhém setu byl hra vyrovnanější. Rakušan Novak se oklepal z nepovedeného vstupu do zápasu a držel se svým soupeřem krok. Rozhodující okamžik přišel ve čtvrtém gemu, ve kterém nasazená jednička znovu svého soupeře brejkla a náskok dvou gemů si již udržela až do konce zápasu! Pro Jaloviece je to druhá finálová účast v letošní sezoně a zároveň bude útočit na svůj druhý titul v tomto roce. Ten první získal koncem března na turnaji v řeckém Heraklionu. 

Kopřiva po získaném úvodním setu na Mridhu nestačil
Vít Kopřiva se na domácím turnaji v Ústí nad Orlicí musí spokojit se semifinálovou účastí. Český tenista v zápase o finále nestačil na Jonathana Mridhu, se kterým prohrál 6:1, 2:6, 3:6. Toho čeká v boji o titul Marek Jaloviec.

Vocel s Gengelem při premiérové spolupráci slaví triumf
Duo Matěj Vocel, Marek Gengel při prvním společném startu získali titul. Sympatická dvojice se ve finále Ústí nad Orlicí střetla s nejvýšem nasazeným deblem Novak, Statzberger. Rakušané vyhráli první set v tiebreaku, ve druhé sadě však jednoznačně dominoval domácí pár. O celkovém vítězství tak musel rozhodnout až závěrečný super tiebreak, v němž více odhodlání ukázali Vocel s Gengelem, kteří vyhráli zkrácenou hru 16:14.

Semifinále dvouhry

MAREK JALOVIEC [1] - Dennis Novak (AUT) [4] 6:1, 6:4

VÍT KOPŘIVA [5] - Jonathan Mridha (SWE)[Q] 6:1, 2:6, 3:6 

Finále čtyřhry

Novak, Statzberger (AUT) [1] - GENGEL, VOCEL [2] 7:6 (3), 1:6, 14:16

Turnaj v Ústí nad Orlicí den po dni:

6.7.2017

Rieter Open Ústí nad Orlicí: Jaloviec znovu neztratil ani set, Mertl končí. Finále deblu si zahrají Gengel s Vocelem

5.7.2017

Rieter Open Ústí nad Orlicí: Osmifinále dvouhry nabídlo i tři ryze české souboje, Krstev zaskočil Hernycha

4.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: Hernych, Jaloviec i Gengel postupují, Konečný prohrál

3.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: Mertl prošel do osmifinále, finále kvalifikace zvládli tři Češi

2.7.2017
Rieter Open Ústí nad Orlicí: O postup do druhého kola kvalifikace usilovalo sedmnáct Čechů, postoupilo šest


Galerie