Kdy, kde a s kým: Pondělní Wimbledon odstartuje i se sedmi Čechy. Zde je jejich předběžný časový harmonogram

- Filip Lefenda

V pondělí odstartuje v londýnském All England Clubu hlavní soutěž třetího letošního grandslamu. Do úvodního dne Wimbledonu vstoupí mimo jiné i sedm českých hráčů a hráček. V kolik hodin a na jakých dvorcích se naši tenisté přibližně představí?

Jako první dvě české tenistky půjdou na Wimbledonu do akce Kristýna Plíšková a Barbora Strýcová. Prvně jmenovaná vyzve Italku Robertu Vinciovou, kterou navzdory horšímu žebříčkovému postavení v obou letošních měřeních sil porazila. To Strýcová se s Cepedeovou Roygovou z Paraguaye, překvapivou osmifinalistkou nedávného Roland Garros, ještě nikdy neutkala. Obě Češky by měly zahájit své zápasy kolem půl třetí odpoledne.

Kolem šestnácté hodiny vstoupí do úvodního kola hlavní soutěže také dva čeští muži. Úspěšný kvalifikant Lukáš Rosol vyzve Švýcara Laaksonena na kurtu číslo 7 ihned po konci utkání Strýcové a proti soupeři bude velkým favoritem. Soupeře z kvalifikace vyfasoval Jiří Veselý, který se utká s Ukrajincem Marčenkem.

V šestnáct hodin by měly začít také zápasy dvou Češek. Asi nejvíce se oči českých fanoušků budou v pondělí upírat k Petře Kvitové. Vítězka turnaje z Birminghamu je odborníky pasována do role favoritky na celkové vítězství. V cestě bude na úvod stát světové dvanáctce Švédka Larssonová. Kateřina Siniaková se pak utká s Řekyní Sakkariovou.

Jako poslední půjde do akce wimbledonská debutantka Markéta Vondroušová, která změří síly se zkušenou Číňankou Šuaj Pcheng. Tento zápas začne až po osmnácté hodině odpolední našeho času.

Časový harmonogram úvodního dne Wimbledonu očima českých hráčů

14:30
BARBORA STRÝCOVÁ (23.) – Veronica Cepedeová Roygová (PAR, 90.)
Kurt č. 7, druhý zápas v pořadí

KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (44.) – Roberta Vinciová (ITA, 33.)
Kurt č. 16, druhý zápas v pořadí

16:00
LUKÁŠ ROSOL (213.) – Henri Laaksonen (SUI, 101.)
Kurt č. 7, třetí zápas v pořadí

JIŘÍ VESELÝ (46.) – Ilja Marčenko (UKR, 117.)
Kurt č. 6, třetí zápas v pořadí

PETRA KVITOVÁ (12.) – Johanna Larssonová (SWE, 52.)
Centrální kurt, druhý zápas v pořadí

KATEŘINA SINIAKOVÁ (39.) – Maria Sakkariová (GRE, 101.)
Kurt č. 15, třetí zápas v pořadí

18:00
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (77.) – Šuaj Pcheng (CHN, 38.)
Kurt č. 5, čtvrtý zápas v pořadí