Stále mám myšlenky na duel s Ostapenkovou, přiznává Halepová před travnatou sezonou

- Jan Havlovic

Simona Halepová má za sebou vynikající antukovou sezonu, kterou však nezakončila tak, jak by si představovala. V boji o titul na Roland Garros nestačila na Ostapenkovou a jak sama říká, stále o této prohře musí přemýšlet. „Vždy před spaním mám myšlenky na ten zápas,“ přiznala Halepová na tiskové konferenci v Eastbourne.

Byla blízko premiérovému grandslamovému titulu. V Paříži to však nevyšlo a sen o postu světové jedničky a vítězky slavného grandslamu se vmžiku rozplynul. Antuková specialistka Halepová nestačila v třísetové bitvě na Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska. „Stále jsem trochu smutná, ale to je po takové prohře normální. Vždy před spaním mám stále myšlenky na můj finálový zápas na Roland Garros,“ uvádí web tennisworldusa.org.

Nutno říci, že Rumunka byla opravdu kousek od vítězství. V rozhodujícím setu vedla již 3:1, avšak duel nedokázala dotáhnout do vítězného konce. „Přemýšlím o tom, co jsem mohla v tom zápase udělat lépe,“ ohlíží se za finálovou bitvou.

Halepová se snaží vyčítavým myšlenkám vyhýbat a myslet pozitivně. „Odehrála jsem skvělou antukovou sezonu a porazila jsem dobré hráčky. Nemám si tedy na co stěžovat,“ snaží se hledat světová dvojka pozitiva.

Nyní přichází nová kapitola letošního roku – travnatá sezona. „Jsem odpočatá a připravená začít znovu,“ hlásí Halepová z Eastbourne, kde může zaútočit na trůn královny ženského tenisu. „Přijde mi, že myšlenky na post světové jedničky pronikají daleko hlouběji do mé mysli a duše,“ přiznává.

„Opravdu bych to chtěla dokázat. Jsem blízko, ale zároveň hrozně daleko,“ brzdí Halepová před generálkou na Wimbledon euforii.