Postrach Češek Bartyová hrála nedávno kriket. Teď ji jde zastavit Petra Kvitová!

- Jan Havlovic

Jak je tohle možné? Hráčka, která se ještě v loňském roce věnovala profesionálně kriketu, na turnaji v Birminghamu poráží jednu hráčku za druhou! Ashleigh Bartyová vyřadila také Markétu Vondroušovou s Barborou Strýcovou. Pomstí své kamarádky ve finálovém duelu lvice Petra Kvitová?

Australanka Bartyová nepřestává udivovat svými výkony na turnaji v Birminghamu celý tenisový svět. Na cestě do finále si podala také dvě české tenistky - v prvním kole sedmnáctiletou Markétu Vondroušovou a hned poté také Báru Strýcovou. To vše zvládla hráčka, která ještě v loňském roce hrála závodně kriket!

Dvaadvacetiletá Australanka byla v tomto týmovém sportu opravdu dobrá. V klubu Brisbane Heat mezi ostatními hráčkami vyčnívala. Z tenisu měla výborně vypracovanou muskulaturu, skvěle si rozuměla s míčkem a měla velmi dobrý „timing“.

„Nikdy jsem se na hřišti nepotýkala s pocitem osamělosti. Bylo okolo mě vždy deset holek, které mi vždy pomohly,“ říká Bartyová, která patřila k nejlepším hráčkám ve svém týmu.

Postupem času si však mladá Australanka začala uvědomovat, že jí tenis opravdu chybí. Jejímu návratu přispěla také Casey Dellacquaová, zkušená australská deblistka, se kterou se potkala na začátku minulého roku v Sydney. „Hrály jsme spolu a já si uvědomila, jak moc mi tenis chybí, obzvlášť hraní s Casey,“ uvedla Australanka hlavní důvod svého návratu v rozhovoru pro firstpost.com. S Dellacquaovou společně postoupily před nedávnem do finále čtyřhry na Roland Garros!

Tak šel rychlý vzestup až do turnaje v Birminghamu. Bartyová vypráskala již dvě české tenistky a nyní si brousí zuby na naší třetí reprezentantku. Ve finálovém střetnutí vyzve Petru Kvitovou, která se na kurty vrací po bezmála půlroční pauze, avšak to na jejích výkonech není vůbec znát!

„Myslím, že nenajdete žádného tenistu, který byl nebyl šťastný z toho, že je Petra zpátky,“ uvedla Bartyová po své semifinálové výhře nad Muguruzaovou. „Je to pro mě velká výzva. Vyhrála dvakrát Wimbledon a na trávě je skutečně výborná,“ pochválila svou finálovou soupeřku.

Bude se radovat australská ranařka, nebo navrátivší Petra Kvitová? Odpověď se dozvíme již dnes odpoledne!

 

Exciting times ahead!! @heatbbl #TurnUpTheHeat

Příspěvek sdílený Ash Barty (@ashbar96),Říj 13, 2015 v 9:21 PDT