Šafářová bude těžkou soupeřkou, ale chci předvést to nejlepší, hlásí Cibulková

- Jan Havlovic

Loňská sezona byla pro Dominiku Cibulkovou průlomová. Získala tři tituly a kalendářní rok zakončila triumfem na prestižním Turnaji mistryň. Letos však její výkony zůstávají mírně za očekáváním. „V tomto roce je to mnohem více o tom, že se musím vypořádat s tlakem. Je to pro mě odlišná pozice,“ přiznává světová sedmička před turnajem v Birminghamu.

Na travnatém povrchu se pohledné Slovence nikdy příliš nedařilo. Zazářila na něm až v minulém roce, kdy opanovala turnaj v Birminghamu a ve Wimbledonu Cibulkovou zastavila až ve čtvrtfinále Ruska Vesninová. „Loni touhle dobou jsme plánovali svatbu a všechno bylo skvělé. Vyhrávala jsem a hrála jsem skvělý tenis. Byla to taková pohádka,“ vzpomíná na povedené období.

Fanoušci budou nyní očekávat, že na své loňské výkony na turnajích ve Spojeném království naváže. „Je to pro mě odlišná pozice, ale jsem na tu výzvu připravená,“ hlásí odhodlaně. V čem konkrétně se její hra na trávě zlepšila? „Snažím se hrát mnohem více agresivněji a podařilo se mi zlepšit podání i return,“ vysvětluje bývalá světová čtyřka.

Letos se po třech letech představila na turnaji v nizozemském Hertogenboschi. Ve dvouhře vypadla již v úvodním kole po porážce od Němky Lottnerové. „Po prohře v prvním kole to nebylo pro mě jednoduché, ale viděla jsem šanci ve čtyřhře. Dodává mi sebedůvěru,“ přiznává Cibulková, která společně s Belgičankou Flipkensovou celý turnaj vyhrála!

„Byla jsem opravdu šťastná, že jsem získala svůj první titul ve čtyřhře,“ říká osmadvacetiletá Slovenka, která v průběhu turnaje vyřadila společně se svou parťačkou také Andreu Hlaváčkovou s Maďarkou Babosovou.

 

Champions in S'Hertogenbosch ??????????????? thanks partner @kirstenflipkens

Příspěvek sdílený Dominika Cibulkova (@domicibulkova),Čen 17, 2017 v 7:01 PDT

Nyní se podruhé v kariéře představí na turnaji v Birminghamu. Před dlouhými deseti lety zde vypadla hned v prvním kole kvalifikace, teď je třetí nasazenou. „Už se těším, až si zde zahraju,“ hlásí Cibulková, kterou v prvním kole čeká souboj s Lucií Šafářovou.

„Několikrát jsme spolu trénovaly, a tak se známe moc dobře,“ říká. „Naposledy jsme proti sobě hrály v Miami, ale na trávě to bude úplně jiný zápas,“ odhaduje Cibulková, která ve třech vzájemných zápasech na trávě českou tenistku dvakrát porazila.

„Těžká soupeřka pro první kolo, ale jsem připravená bojovat a předvést svůj nejlepší tenis,“ říká odhodlaně před úterním duelem.