Další rána pro turnaj v Birminghamu! Kvůli zranění se odhlásila také Kerberová

- Jan Havlovic

Turnaj Aegon Classic přišel o svou další hvězdou účastnici! Po Karolíně Plíškové a Simoně Halepové se odhlásila ze zdravotních důvodů také Angelique Kerberová. Světovou jedničku trápí zraněné stehno, kvůli kterému před měsícem odstoupila z turnaje v Madridu.

Pro devětadvacetiletou Němku to není příliš šťastné období. Kerberové se vůbec nepodařila antuková sezona, kterou zakončila porážkou hned v úvodním kole Roland Garros. Nepříjemnou část roku dvojnásobná grandslamová šampionka již pomalu házela za hlavu a s vidinou lepších zítřků se chystala vkročit na trávu, když v tom přišla další rána...

V sobotu se Kerberové ozvalo levé stehno, které světovou hráčku číslo jedna trápilo již na turnaji v Madridu. „Začalo jsem to cítit v sobotu večer. Jedná se o levé stehno (hamstring), podobné zranění jaké jsem měla v Madridu,“ řekla Kerberová novinářům v Birminghamu.

„Bylo to OK, a tak jsem začala trénovat. V posledních dnech jsem však bolest znovu pociťovala. Nechci zbytečně riskovat, abych neudělala něco špatně,“ píše se na webu reuters.com.  

Zranění Kerberové není nikterak vážné a její účast na Wimbledonu by to ohrozit nemělo. Německá tenistka se však musí strachovat, aby stihla poslední test před samotným grandslamem v All England Clubu, kterým je turnaj v Eastbourne. 

Pro pořadatelé Aegon Classic v Birminghamu je odhlášení světové jedničky další velkou komplikací. Před samotným začátkem turnaje hlásili, že budou mít nejsilnější hráčské obsazení ve své historii. V posledních dnech však přilétlo do Spojeného království hned několik omluvenek od hvězd ženského tenisu.

Simona Halepová (2.), Karolína Plíšková (3.), Jelena Ostapenková (12.), Agnieszka Radwanská (10.), Mónica Puigová (53.), Maria Šarapovová (175.) a nyní Angelique Kerberová. Nejvýše nasazenou hráčkou turnaje bude nyní Ukrajinka Jelina Svitolinová, světová pětka. 

Čeští fanoušci se mohou těšit na výkony Petry Kvitové, která obdržela od pořadatelů divokou kartu. Na trávě v Birminghamu se představí také Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová, která měla v prvním kole narazit právě na Kerberovou. Nakonec se střetne se Slovenkou Cibulkovou.