VIDEO: Reflexy z říše snů! Francouz Pouille odvrátil neuvěřitelným způsobem mečbol, poté duel vyhrál

- Filip Lefenda

Hbitý jako Lucas Pouille! Mezi tenisty se teď dost možná bude užívat tohoto přirovnání. Proč? Francouzský štírek vytáhl během osmifinálového utkání turnaje ve Stuttgartu proti Němci Struffovi neuvěřitelnou parádu na síti, kterou takřka přivedl k šílenství nejen soupeře, ale i domácí publikum. Doslova bleskovou obratností na síti totiž světová šestnáctka odvrátila v rozhodujícím tiebreaku třetího setu za stavu 7:8 mečbol, aby následně sama zkrácenou hru 10:8 vyhrála!

Pro oba hráče šlo o letošní zápasovou premiéru na travnatém povrchu. Jan-Lennard Struff šel do utkání z pozice outsidera, v zádech měl však stuttgartské diváky. Pro Francouze zase hrála tenisová kvalita, kterou v plné parádě vytáhl z rukávu v ten nejvhodnější okamžik.

Němec podával za stavu 8:7 v rozhodujícím tiebreaku na ukončení utkání a postup do čtvrtfinále, v němž by se střetl s krajanem Philippem Kohlschreiberem. Po servisu se vydal na síť, odkud zahrál povedený stopvolej těsně na soupeřovu polovinu. Pouille ale předvedl sprint, po němž míč jen pár centimetrů od druhého dotyku s hrací plochou poslal zpět přes pásku. To hlavní ale teprve mělo přijít.

Následně totiž turnajová čtyřka předvedla na síti neuvěřitelné reflexy, díky nimž i s notnou porci štěstí zlikvidovala další dva pokusy soupeře o ukončení střetnutí. Pouille tuto fantastickou výměnu, byť ne nijak dlouhou, vyhrál, následně se postaral o další minibrejk a za stavu 9:8, tentokrát už pro něj, zápas doservíroval. 

Není divu, že se klíčovým momentem utkání pochlubil třiadvacetiletý hráč na svém Twitteru, kde přijímal pochvalné reakce nejen fanoušků, ale i některých tenisových kolegů. „Jeden ze způsobů, jak odvrátit mečbol… Za tento vyhraný zápas jsem hrozně šťastný, na úvod travnaté sezóny to byl jeden z těch těžších,“ oddechl si v příspěvku Francouz.