Jaroslav Levinský bude trénovat Slovenku Schmiedlovou

- David Schlegel

31. tenistka světa Anna Karolína Schmiedlová letos z devíti zápasů vyhrála jediný zápas a vleklou krizi řeší změnou trenéra. Po šesti letech vystřídá v pozici jejího kouče Milana Martince pětatřicetiletý finalista mixu z Australian open z roku 2010 Jaroslav Levinský.

Levinský to v roce 2007 dotáhl na 24. místo v žebříčku ATP ve čtyřhře, v minulosti trénoval Yen-Hsun Lua z Tchajwanu, Čecha Lukáše Rosola, Rusa Jevgenije Karlovského a Ukrajinku Olgu Fridmanovou. Informaci o novém trenérovi Schmiedlové přinesly oficiální stránky Slovenského tenisového svazu stz.sk.

"Vzhledem k přetrvávající herní krizi Karolíny Schmiedlové jsme se po dohodě s hráčkou rozhodli angažovat nového trenéra Jaroslava Levinského. Zatím půjde o šestitýdenní zkušební dobu, která uplyne po French open. Levinský se na tuto dobu stane trenérem Národního tenisového centra. Pokud spolupráci vyhodnotíme pozitivně, podepíšeme s trenérem dlouhodobější kontrakt. Rád bych poděkoval Milanu Martincovi za skvělou práci, kterou za šest let s Kajou Schmiedlovou odvedl. Dovedl ji k fantastickým výsledkům a jeho práce si velmi vážím. Martinec zůstane v NTC a bude se věnovat dalším talentům," uvedl generální sekretář Slovenského tenisového svazu Igor Moška.

Schmiedlová loni vylétla jako kometa, když vyhrála dva turnaje WTA. V Katovicích porazila ve finále Camilu Giorgiovou z Itálie a na antuce v Bukurešti neztratila ani set a triumf dovršila ve finále výhrou nad Sarou Erraniovou. Letos však porazila pouze v prvním kole turnaje v Sydney Timeu Bacsinszkou a ve zbývajících osmi zápasech neuhrála ani set.