Nohy mám prý delší než topmodelka, smála se Hantuchová. Po doléčení zlomeného žebra chce zpět na kurty

- Jan Havlovic

Daniela Hantuchová je jednou z nejznámějších slovenských tenistek. Vítězka šesti turnajů na okruhu WTA se před několika dny objevila ve známé show „Level Lama“, kterou moderuje Slovák Matěj Cifra alias Safra. Populární tenistka se rozpovídala nejen o svém aktuálním zdravotním stavu, ale také o mnoha dalších tématech.

Čtyřiatřicetiletá Slovenka je mezi tenisovými fanoušky známá především díky svým úspěchům na okruhu WTA, ale také pro svůj líbivý vzhled a dlouhé nohy. „Každý to v kuse porovnává. Média to v minulosti řešila a dospěla k tomu, že je mám delší než Sklenaříková (slovenská topmodelka – pozn. redakce),“ řekla Hantuchová.

Poslední turnaj absolvovala bývalá světová pětka před necelým měsícem v marockém Rabatu, kde prohrála ve finále kvalifikace s Kanaďankou Dabrowskou. V Maroku si rovněž přivodila nepříjemné zranění. „Před měsícem jsem si zlomila žebro, ale už se dávám pomalu dohromady. Teď jsem absolvovala dvoutýdenní rehabilitace,“ přiblížila Hantuchová svůj aktuální zdravotní stav v show Level Lama.

„Doufám, že se již brzy dostanu zpět na tenisové dvorce,“ vyhlíží Slovenka svůj návrat.

Většina vrcholových tenistů po celý rok cestuje po světě a domů se dostane jen zřídkakdy. Jak to má Daniela Hantuchová? „Doma bývám obvykle pouhé dva týdny v roce,“ uvedla. „Slovensko bude vždy místo, kam patřím. Ráda se vracím domů především kvůli rodině. Bohužel mě aktivity vždy táhnou do zahraničí,“ dodala.

Kariéra Daniely Hantuchové je velmi bohatá a své velké úspěchy získala již v náctiletém věku. „Jednoznačně mé největší vítězství bylo v Indian Wells v roce 2002, kde jsem porazila ve finále Martinu Hingisovou,“ zavzpomínala Hantuchová na svůj první titul na okruhu WTA. Slovence bylo tehdy pouhých sedmnáct let!

Hantuchovou pojí právě s Hingisovou vřelý kamarádský vztah a jak sama Slovenka přiznala, i díky její radě se Švýcarka vrátila zpět na tenisové dvorce. „Martina začala trénovat a poté mi říkala: Já jim dám nějakou radu a ony hned vyhrají turnaj... Tak jsem jí řekla, proč tedy ještě nehraje. Ona se nad tím zamyslela a začaly jsem hrát spolu,“ okomentovala Hantuchová okolnosti ohledně návratu švýcarské tenistky na okruh.

Bývalá světová pětka si při své tenisové kariéře vydělala na prize money přes deset milionů euro. Myslí Hantuchová již na život po ukončení kariéry? „Ano, mám část svých peněz uložených,“ ujistila Slovenka.

Vítězce šesti turnajů na okruhu WTA je již čtyřiatřicet let, a tak se naskýtá otázka, zdali již nemyslí na založení rodiny. „Určitě bych chtěla mít děti. Teď jsem však single. Je to poměrně čerstvé, ale už jsem se přes to dokázala dostat,“ pohovořila Hantuchová o těžkém období, kterým si nedávno prošla.

A jaké jsou plány slovenské tenistky v následujících týdnech? „Nyní budu ještě pár dní na Slovensku a poté odlétám na dovolenou do Říma,“ dodala závěrem. 

 

Day #1 of rehab #Done ☝️ #happy step by step #have a great week everyone ?

Příspěvek sdílený Daniela Hantuchova (@danielahantuchovaofficial),Kvě 15, 2017 v 12:50 PDT