Berdych a Šarapovová se rozehřáli na místě gladiátorů: Pomohlo jim Koloseum!

- Ivo Horký

Jak se co nejlépe nabudit na těžký antukový turnaj v Římě? Přece vyrazit do posvátného Kolosea a pinknout si v něm. Na tuto taktiku vsadili Tomáš Berdych i Maria Šarapovová a vida, náramně se jim to vyplatilo!

Byla to pro oba opravdu unikátní příležitost. Organizátoři antukového turnaje v Římě v rámci promo akce požádali českého borce i ruskou hvězdu, zda by jim těsně před startem akce nepomohli s propagací přímo v majestátném Koloseu. Oba samozřejmě okamžitě souhlasili.

„Z tohoto místa na vás všude dýchá historie, byl to opravdu nevšední zážitek,“ přiznal Tomáš. Do slavného amfiteátru, který byl dějištěm lítých gladiátorských zápasů, ho doprovodila i manželka Ester.

To Ruska se musí snažit a podobné prosby pořadatelů bez mrknutí oka akceptovat, vždyť zadarmo dostává volné karty do soutěží. Ani pro ni to ovšem nebyl žádný trest, radostí si dokonce uprostřed Kolosea zabaletila. „Je to tady prostě nádherné!“ jásala.

S Tomášem si přímo v Koloseu zahráli pár exhibičních výměn a jak vidno, oběma tahle zkušenost přišla náramně vhod. Berdych druhý den v líté bitvě přetlačil Němce Mischu Zvereva 7:6, 6:4, Šarapovová vzápětí udolala Američanku McHaleovou 6:4, 6:2. Pomůže jim tento turistický zážitek i v dalším průběhu turnaje? 


Galerie