Allertová po vyřazení v Paříži fandí Šátralovi na futuru: Nehází kvůli mně raketou

- David Soumar

Vinou zdravotních problémů se musela odhlásit z pražského podniku WTA a vynechala několik turnajů, na grandslamu v Paříži už ale Denisa Allertová mohla nastoupit. Do zápasu s Naraovou šla v podstatě bez tréninku, přesto nebyla nijak daleko od postupu. Po skreči ve třetí sadě se z pařížské antuky přesunula do Jablonce. Na futur se vydala podpořit svého přítele Jana Šátrala. „Jsem ráda, že jsem mu mohla zafandit. Moc času se na to totiž obvykle nenajde,“ říká sedmdesátá hráčka světa.

Šátral v Jablonci skončil ve čtvrtfinále. Zápas s Polákem Hurkaczem ztratil ve třech setech. „Honza hrál těžké zápasy. Hodnotit je není lehké, jelikož mužská utkání jsou o něčem jiném než ta naše. Jsem ráda, že ho mohu takhle podporovat. Moc času se na to totiž obvykle nenajde,“ líčí Allertová. Šátral, nejvýše nasazený hráč turnaje, vybojoval první set v tiebreaku, následující dvě sady už ale dominoval soupeř českého borce. „Soupeř byl nepříjemný, měl slušný servis. Tahali se, je to škoda. Určitě mu to ale pomůže do dalších zápasů,“ pokoušela se Allertová zhodnotit zápas svého přítele.

Šátral se nechal slyšet, že ho přítomnost přítelkyně nutí omezit házení s raketami. „Vím, že se mluvilo o tom, že by s nimi jinak víc házel. Jedině dobře, jestli na něj takto působím. Tím vztekáním se každý jen zbytečně rozhazuje. Všichni to víme. Já se také někdy neudržím. Takhle to ale v tom tenise prostě chodí,“ říká Šátralova přítelkyně.

Allertovou v Paříži skolil natažený břišní sval

Na dvorcích v Jablonci se mladá Češka snaží zapomenout na své trable se zdravím. Allertová už sice po angínách nastoupila na French Open do zápasu prvního kola, ten ale nedokázala dohrát. Proti Japonce Naraové (stejně jako její přítel ve čtvrtfinále jabloneckého futuru) urvala úvodní sadu. Druhou ale ztratila a v úvodu třetí musela zápas skrečovat.

„Výkon v prvním setu byl pro mě poměrně nečekaný,“ říká s ohledem na to, že neměla moc natrénováno. „Byla jsem ráda, že jsme se mohla po necelém měsíci znovu ukázat na kurtu. Měla jsem angínu, která se mi pořád vracela. Do Francie jsem letěla skoro bez přípravy. Dala jsem do toho všechno, zabojovala jsem. Škoda, že jsem to v tom druhém setu nedotáhla. Pak došly síly, natáhla jsem si břišní sval a už jsem to nemohla dohrát.“

Skrečovat musela následně i čtyřhru s Petrou Cetkovskou. „Na debla s Petrou jsem se těšila. Loni jsme tam prohrály z mečbolu. Chtěly jsme to zlomit. Zdravotní problémy mi ale nedovolily hrát,“ říká.

Nyní už je ale česká bojovnice fit a připravuje se na travnatou část sezony. Jen doufá, že ji nepotkají další problémy se zdravím. „Cítím se dobře. Doufám, že už mě nic dalšího neskolí. Postupně začínám trénovat na trávu a pojedu na turnaj v 's-Hertogenboschi. Snad už to bude jen lepší,“ uzavírá optimisticky.