Gavrilovová se zapomněla přihlásit do turnaje v Římě! O hlavní soutěž musí bojovat v kvalifikaci

- Filip Lefenda

Stane se! Třiadvacetileté Australance patří v žebříčku WTA 27. příčka, přesto bude muset o vstupenku do hlavní části nadcházejícího prestižního podniku v Římě bojovat v kvalifikaci. Důvod? Tenistka původem z Ruska se před šesti týdny zapomněla do turnaje přihlásit. Alespoň to Darja Gavrilovová tvrdí ve videu, které na svém twitterovém účtu zveřejnili organizátoři nadcházející italské akce.

O víkendu Gavrilovová vypadla na turnaji v Madridu s Bellisovou hned v prvním kole, nyní na ni čekají prozatím „jen“ kvalifikační boje. Aby běhavá Australanka uspěla a dostala se mezi elitní startovní pole do hlavní soutěže, bude muset vyhrát dva duely.

Řím přitom patří k jejím oblíbeným turnajům. „Toto město miluji. Hraji zde každý rok strašně ráda,“ přiznává tenistka, které ve světovém pořadí byla nejvýše na 24. místě. „Doufám, že mě přijdete podpořit, užít si zábavu a podívat se na tenis,“ vyzvala ve videu fanoušky.

V roce 2015 musela Gavrilovová absolvovat kvalifikaci rovněž, tehdy však z důvodu horšího postavení v žebříčku. Možná i rozehranost jí nakonec pomohla k tomu, že v italské metropoli došla senzačně až do semifinále.

Před rokem její pouť skončila v osmifinále soubojem s Ruskou Kuzněcovovou. Ve druhém kole se však Australanka postarala o velké překvapení, když ve výtečném utkání přemohla ve třech setech favorizovanou Rumunku Halepovou.