Můj nejlepší zápas kariéry, jásala Dodinová po skalpu Cibulkové. Teď jde na Mladenovicovou

- Jan Havlovic

Océane Dodinová je považována za velký talent francouzského tenisu, avšak svůj potenciál naplno ukazuje až v posledních měsících. Na turnaji v Madridu šokovala výhrou nad Slovenkou Cibulkovou, světovou pětkou! „Byl to pravděpodobné můj nejlepší zápas v kariéře,“ přiznala spokojená Dodinová po prvním vítězství nad hráčkou TOP 10.

V minulém roce se Dodinová účastnila především turnajů ITF, na kterých nad soupeřkami dominovala, získala celkem čtyři tituly a pohodu si přenesla i na okruh WTA. Životním turnajem usměvavé Francouzky se stal turnaj v Québecu, kde získala svůj první turnajový vavřín v kariéře!

Nyní se zdá, že forma pohledné tenistky opět graduje. Dodinová totiž v Madridu vyhrála včetně kvalifikace již čtyři zápasy. V zatím posledním duelu si navíc připsala skalp světové pětky Dominiky Cibulkové, kterou porazila po setech 6:2, 6:4. 

„Proti Dominice to byl úžasný zápas. Ona je skvělou hráčkou a také moc milou osobou, možná nejmilejší ze všech hráček na okruhu,“ vyzdvihla dvacetiletá tenistka povahu své soupeřky v rozhovoru pro oficiální stránky WTA.

Výkon Océane Dodinové byl opravdu skvělý i co se týče statistik – osm es, 32 winnerů a pouze 15 nevynucených chyb. „Jsem opravdu velmi šťastná a hrdá na svůj výkon,“ hlesla. „Byl to pravděpodobné můj nejlepší zápas v kariéře,“ pokračovala Dodinová po životním zápase.

Aktuálně 63. hráčku světového žebříčku nyní čeká duel proti krajance Kiki Mladenovicové, světové sedmnáctce. „Jsem nadšená, že můžu hrát proti Kiki. Bude to těžký zápas, navíc není vůbec jednoduché hrát proti krajance. Budu se snažit si utkání hlavně užít,“ dodala Dodinová závěrem.

Pokud dvacetiletá Francouzka naváže na svůj perfektní výkon, rozhodně není ani v souboji s Mladenovicovou bez šance...