Další divoká karta pro Šarapovovou! Ruska si zahraje v anglickém Birminghamu

- Jan Vojkůvka

Ruská tenistka Maria Šarapovová získala na své konto další divokou kartu. Po porážce ve druhém kole v Madridu, kde nestačila na Kanaďanku Genie Bouchardovou, byla oznámena další destinace, kde si Šarapovová zahraje díky volné vstupence. Stane se tak v generálce na Wimbledon v anglickém Birminghamu.

Po Stuttgartu, Madridu a Římě se jedná o čtvrtou divokou kartu pro bývalou světovou jedničku, jež po svém návratu na dvorce odehrála prozatím dva turnaje a na kontě má semifinále ve Stuttgartu a druhé kolo v Madridu.

Na travnatých dvorcích v anglickém Birminghamu se aktuálně 258. hráčka světa pokusí připravit na londýnský grandslam, na kterém by se měla dostat do kvalifikace. V pondělním vydání žebříčku totiž bude figurovat okolo 210. místa na světě, což je umístění, které by mělo stačit na proniknutí do kvalifikačních bojů.

Třicetiletá pětinásobná grandslamová šampionka přitom nadále vyčkává, zda obdrží divokou kartu na Roland Garros či právě Wimbledon, ať už do hlavní soutěže či kvalifikace.

Po patnáctiměsíčním trestu za užívání meldonia se sice z žebříčku vytratila a vracel se na okruh bez bodu, avšak pomalu, ale jistě, se drápe žebříčkem směrem nahoru a pokud by jí výsledkově vyšel turnaj v Římě, pak již nebude mít problém s tím, aby se dostala do turnajů WTA alespoň do kvalifikací.