Jsem na sebe pyšná, řekla Bouchardová po první výhře na okruhu WTA po čtyřech měsících

- Jan Havlovic

Eugenie Bouchardová konečně vyhrála zápas na okruhu WTA! Kanadská tenistka tak částečně zastavila svůj výkonnostní pokles. Bude výhra nad Alizé Cornetovou z Francie odrazovým můstkem k lepším zítřkům?

Leckterý tenisový fanoušek už v její restart kariéry nevěřil. Eugenie Bouchardová byla před třemi lety na vrcholu a experti ji věštili zářnou budoucnost. Sympatická Kanaďanka si však stabilní výkonnost nedokázala udržet a přišel strmý pád...

Pět porážek v řadě přimělo Bouchardovou na začátku dubna k nečekanému kroku. Na Floridě se přihlásila na turnaj ITF s dotací 80 000 $, avšak ani zde ztracenou pohodu nenašla a vypadla ve čtvrtfinále. (více ZDE)

V sobotu přišel pro Bouchardovou velký průlom v letošní sezoně, který může usměvavou Kanaďanku nakopnout k lepším výkonům.  Po čtyřech měsících zaznamenala první výhru na okruhu WTA! V úvodním kole prestižního turnaje v Madridu porazila Francouzku Cornetovou po setech 6:4, 4:6, 6:1.

„Jsem na sebe pyšná, jak jsem zápas zvládla a myslím, že jsem ve třetím setu jsem hrála opravdu dobře,“ zářila Bouchardová radostí v rozhovoru pro oficiální stránky WTA. Aktuálně 60. hráčka světového žebříčku však neopomněla vyzdvihnout také kvality své soupeřky. „Alizé je bojovnice. Nedá vám nic zadarmo. Byla to těžká bitva,“ uznala.

„Byl to můj první vyhraný zápas zde v Madridu, z čehož mám opravdu velkou radost,“ řekla Bouchardová, která třikrát za sebou prohrála v Madridu v prvním kole.

Bouchardová nyní může střádat plány na zápas druhého kola, ve kterém vyzve lepší z dvojice Lučičová-Baroniová/Šarapovová.  „Myslím, že obě hrají podobným stylem – velmi agresivně. Doufám, že budu hrát proti Marii,“ přeje si kanadská tenistka.