Zaslouží si druhou šanci, krotí kritiky Šarapovové Španělka Muguruzaová

- Jan Vojkůvka

Návrat Marie Šarapovové na tenisový okruh budil i nadále budí vášně mnohých tenisových fanoušků i samotných tenistů. Ač existují lidé, co její návrat s divokými kartami kritizují, Španělka Garbine Muguruzaová rozumí tomu, proč je obdržela, což okomentovala svým tradičním rýpnutím, a zároveň podotýká, že si zaslouží druhou šanci.

Ruská tenistka si před týdnem zahrála v německém Stuttgartu poté, co ji skončil patnáctiměsíční trest za užití meldonia. Okamžitě se na okruh vrátila hráčka, jež je schopná znovu promlouvat do finálových fází turnajů. Ostatně v Německu ji zastavila až v semifinále Francouzka Kristina Mladenovicová.

Šarapovová startovala na divokou kartu, což bylo podrobeno velké kritice ze stran některých fanoušků i tenistek. A divokou kartu obdržela i pro turnaj v Madridu, kde si zahraje v prvním kole s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Své tenisové kolegyně se nyní zastala Španělka Garbine Muguruzaová, která tento rok už prohlásila, že jí návrat Šarapovové nechává chladnou a příliš ji nezajímá. Myslí si však, že neustále opakovaná kritika veřejnosti ztrácí svůj smysl.

„Její trest za doping skončil a zaslouží si druhou příležitost,“ řekla Muguruzaová na tiskové konferenci. Šestá hráčka světa si ovšem zároveň neodpustila mírné rýpnutí do ruské hvězdy. „Je to jedna z nejlepších hráček na světě a to je důvod, proč ji všechny turnaje chtějí. Na prvním místě před pravidly je byznys.“