Prosperita Open láká tenisové fanoušky. Zvyšuje kapacitu tribun i dotaci turnaje

- David Schlegel, Jan Vojkůvka

Čtrnáctý ročník ostravského Prosperita Open, který se bude konat příští týden a o víkendu začne kvalifikací, přinese v této sezoně novinky, jež mají především zvýšit komfort návštěvníků. Další z novinek je pak navýšení dotace na 75 000 amerických dolarů.

O turnaj se každým rokem zvyšuje zájem veřejnosti, na což organizátoři reagují zvýšením kapacity i z důvodu, aby přítomní diváci nemuseli na tribuně postávat. „Pro tento ročník jsme se rozhodli zvětšit tribuny o 200 míst. V minulém roce někteří lidé stáli a rozhodli jsme se ke změnám kvůli většímu komfortu návštěvníků,“ řekl v rozhovoru pro Tenisový svět Václav Roubíček, ředitel Prosperita Open.

„Chtěl bych poděkovat generálnímu partnerovi Prosperita Holding, městu Ostravě, stejně jako celému Moravskoslezskému kraji a také společnosti Moneta Money Bank, díky níž jsme mohli navýšit dotaci turnaje z 50 000 dolarů na 75 000 dolarů,“ dodal Roubíček.

Diváci se mohou těšit na velmi kvalitní startovní pole v čele s českými tenisty Adamem Pavláskem, Janem Šátralem či Lukášem Rosolem. Ze zahraničních tenistů kvalitu obsazení zajišťují například Norbert Gombos ze Slovenska, Španěl Ruben Ramirez Hidalgo, obhájce titulu z roku 2016 Constant Lestienne z Francie či Ital Simone Bolelli. V minulé sezoně byl největší hvězdou Prosperita Open po zranění se vracející Srb Janko Tipsarevič, vítěz tří challengerů v této sezoně, který letos na turnaj nepřijede, jelikož hraje podniky v Asii.

Na turnaji nebude naopak scházet loňský finalista Zdeněk Kolář, který obdržel od pořadatelů divokou kartu. Do hlavní soutěže se díky divokým kartám podívají rovněž David Poljak, Dominik Kellovský a na základě spolupráce se Slovenským tenisovým svazem také Dominik Šproch. Poljak a Kellovský získali taktéž divoké karty do čtyřhry, přičemž jejich spoluhráči prozatím nebyli zveřejněni.

O víkendu odstartuje na ostravských dvorcích kvalifikace, jejíž největšími hvězdami budou Igor Sijsling či čeští tenisté Petr Michnev a Marek Jaloviec. Výrazné české zastoupení zajistí také divoké karty do kvalifikace, které obdrží domácí hráči, jejichž jména budou zveřejněna před losem.