Šarapovová vyhrála ruské derby a zahraje si čtvrtfinále

- Jiří Vachtl

Maria Šarapovová dnes na turnaji ve Stuttgartu sehrála své druhé utkání. Po včerejším vítězství nad Robertou Vinciovou si ruská tenistka tentokrát poradila se svojí krajankou Jekatěrinou Makarovovou, kterou po vyrovnané první sadě nakonec porazila 7:5, 6:1. Šarapovová tak v Německu postoupila už do čtvrtfinále, ve kterém ji čeká Estonka Kontaveitová.

Maria Šarapovová se dnes znovu představila na centrálním dvorci ve stuttgartské Porsche Areně. Její osmifinálovou soupeřkou byla Jekatěrina Makarovová, aktuálně 43. hráčka světového žebříčku. Té se však proti zkušenější krajance nikdy nedařilo. Všech šest vzájemných zápasů totiž vyhrála Šarapovová.

První set nabídl velice vyrovnanou partii. Obě tenistky si dlouhou dobu nekompromisně držely vlastní podání. První brejkbolová příležitost tak přišla až za stavu 5:5 na podání Šarapovové. Makarovová se dostala do výměny, ve které svou zkušenější krajanku honila ze strany na stranu. Jenže nakonec sama zbytečně chybovala a o svoji šanci tak přišla. Po výměně stran se Šarapovová dostala na returnu do vedení 40:15 a tuhle šanci si narozdíl od Makarovové ujít nenechala.

Druhá sada už byla mnohem jednoznačnější. Šarapovová v ní Makarovové dvakrát prolomila podání a zvítězila 6:1. Ruská tenistka tak mohla po hodině a dvaceti minutách slavit postup do čtvrtfinále. V něm na ruskou tenistku čeká Anett Kontaveitová, která včera ve třech setech udolala turnajovou pětku Garbině Mugurazaovou. Estonská tenistka je českým fanouškům známá hlavně díky své finálové účasti na turnaji v Bielu, kde podlehla Markétě Vondroušové. Šarapovová se s Kontaveitovou ještě nikdy neutkala.