WTA

Trápení Bouchardové pokračuje. Od Čepelové dostala kanára za 18 minut

- Jiří Vachtl

Eugenie Bouchardová zatím prožívá v letošní sezóně velké trápení. Finalistka Wimbledonu z roku 2014 totiž na okruhu WTA od konce ledna nevyhrála jediné utkání. Svoji zápasovou bilanci si kanadská tenistka nevylepšila ani tento týden na turnaji v tureckém Istanbulu.

Na začátku letošní sezony tomu však nic nenasvědčovalo. Bouchardová totiž na turnaji v Sydney porazila například i Dominiku Cibulkovou a postoupila tam až do semifinále. Na Australian Open pak kanadská tenistka porazila Louisu Chiricovou a Šuaj Peng. Ve třetím kole pak její cestu turnajem ukončila Coco Vandewegheová, která v Melbourne došla až do semifinále.

Po australském grandslamu to však přišlo. Bouchardová postupně prohrála své úvodní zápasy na turnajích v Acapulku, Indian Wells, Miami a Monterrey. Mladá Kanaďanka se tak rozhodla, že si zvedne sebevědomí na turnaji ITF v Indian Harbour Beach. Ani na tomto podniku, dotovaném 80 tisíci dolary, se jí však nedařilo podle představ. Bouchardová totiž vypadla už ve čtvrtfinále, když nestačila na 893. hráčku světa Victorii Duvalovou, které podlehla 0:6, 3:6.

Zlom nepřišel ani tento týden, kdy se kanadská tenistka představila v Istanbulu. Na tureckém podniku WTA plnila roli čtvrté nasazené hráčky turnaje. Los ji do prvního kola přisoudil Slovenku Janu Čepelovou, aktuálně 97. hráčku světa. Bouchardová do utkání nevstoupila vůbec dobře. V prvním setu, který trval pouhých osmnáct minut, uhrála pouhých sedm fiftýnů! Čepelová tak své soupeřce nadělila v první sadě pověstného kanára. Ve druhém setu se Bouchardová trochu zvedla, ale na obrat to už nestačilo. Kanadská tenistka tak po prohře 0:6, 4:6 končí na turnaji WTA popáté v řadě v prvním kole.