VIDEO: Sledoval vůbec hru? Zmatený rozhodčí netušil, kam dopadl míček

- Petr Šístek

Zápas mezi Danielem Muñozem de la Navou a domácím Jen Pajem v čínském An-ningu zprvu byl rutinním utkáním prvního kola challengeru. O pozdvižení se ale v závěru druhé sady postaral čínský rozhodčí, který nebyl schopen nalézt stopu míčku, jenž měl španělský tenista zahrát do autu. Nepomohla mu ani asistence jeho kolegy na čáře a označení stopy Pajem.

Nikterak výjimečná výměna se odehrála za stavu 4:4 a 30:0 na servisu čínského tenisty. Daniel Muñoz de la Nava po dobrém returnu poslal míček z bekhendu pravděpodobně až za základní čáru, což svým zvoláním ohlásil čárový rozhodčí. Stejného názoru byl i Jen Paj, který, jak je na antuce zvykem, označil stopu míčku svou raketou.

Problém ale nastal, když se španělský hráč vydal k síti a požádal rozhodčího, aby mu stopu míčku ukázal. Ten se ovšem po sestoupení z umpiru vydal na zcela opačnou stranu dvorce! Ačkoliv se zmateného rozhodčího snažili Jen Paj i čárový rozhodčí navést správným směrem, Muñoz de la Nava se ukázání stopy dožadoval marně.

Nepomohlo mu ani neodbytné vysvětlování a bezmocné rozhazování rukama. Utkání bylo kvůli zaváhání hlavního rozhodčího na tři minuty přerušeno a španělského tenistu tato pauza rozhodila natolik, že v následujícím gemu přišel o svůj servis a tím i celé utkání prohrál. Na divokou kartu startující Jen Paj se tak po výsledku dvakrát 6:4 radoval z postupu do druhého kola, zatímco Daniel Muñoz de la Nava, jenž se turnaje účastnil díky využití chráněného žebříčku, prohrál čtvrtý zápas v řadě.