Becker nad Šarapovovou hůl neláme: Doufám, že bude po návratu k ostatním přátelštější

- Jan Vojkůvka

Maria Šarapovová, jež se ve středu vrátí po skončení svého patnáctiměsíčního dopingového trestu, je velmi známá nejen svými tenisovými schopnostmi, ale také pro svůj až ledový charakter na kurtu i v šatně ke svým soupeřkám. Od chvíle, kdy byla suspendována za užití meldonia, se dostala pod častou palbu kritiky ze stran jejích kolegyň nejen za svůj prohřešek, ale i za své chování vůči ostatním.

Bývalý hvězdný tenista Boris Becker se v rozhovoru pro deník The Telegraph rozpovídal na téma ruské tenistky a jejího chladného chování vůči ostatním tenistkám. Fakt, že si Šarapovová na okruhu nehledá přátele, chápe, ale myslí si, že by měla na svém vystupování přeci jen trochu zapracovat.

„Vždy jsem věřil ve druhé šance, ale je samozřejmé, že se každý potřebuje ze svých chyb poučit,“ řekl Becker. „Není vůbec žádným tajemstvím, že (Maria) je ve společných prostorách jednou z nejméně populárních hráček, takže spousta tenistek na ní má svůj názor. Dokáže být o něco přátelštější k ostatním? Já v to doufám.“

Becker věří, že se ruská tenistka dokáže změnit. I přes mnohá negativní vyjádření, která v posledních týdnech vydala. Těžko se jí může někdo divit, když je její návrat s divokými kartami na turnaje ve Stuttgartu, Madridu a Římě neustále propírán v médiích a podrobován kritice ostatních tenistek.

„Žijeme ve světě plném byznysu a kritizovat za to turnaje nemůžete,“ řekl k otázce divokých karet. „Doufám a věřím, že Maria bude pracovat velmi tvrdě. Lidé dělají chyby a poučují se z nich. Myslím, že jí každý bude aplaudovat a přát jí štěstí. Má to ve svých rukou.“

„Pořád je to mladá žena a má prostor ke zlepšení na osobní úrovni. Na profesionální úrovni je grandslamovou šampionkou, je to superstar ve svém sportu. Doufám, že může trochu přidat i na své osobní stránce,“ vyjádřil přání Becker.