Těhotná Serena utíká z boje, z cesty na tenisový trůn zbývá Plíškové odklidit už jen Kerberovou!

- Ivo Horký

Nečekaně jí odpadla velká sokyně, dokonce ta hlavní. Karolína Plíšková by tak už za necelý měsíc mohla poskočit na žebříčku na druhou příčku. Sen o dosažení mety být světovou jedničkou se zhmotňuje!

Ta novina šokovala celý svět. Serena Williamsová je ve 20. týdnu těhotenství, a přestože kariéru ještě definitivně neodpískala, letos se už na kurtech jistojistě neobjeví. Americká šampionka, která od triumfu na Australian Open nehraje, ovšem v pondělí se přesto vrátí na pozici jedničky, tak uvolní místo svým soupeřkám.

A to je pro českou hráčku velká šance! Plíšková, aktuálně třetí hráčka světa, se totiž opět výrazně přibližuje tenisovému trůnu. „Pořád je tam tisíc bodů. Musela bych udělat super výsledek a holky přede mnou ne,“ povídala před pár týdny. Jenže najednou má jistotu, že se co nevidět dostane v žebříčku před americkou legendu – vůbec poprvé v kariéře.

Stát by se tak mohlo po turnaji v Římě, kde se Sereně škrtne 900 bodů za loňský triumf. Plíšková do té doby hájí jen 276 bodíků, přitom v novém vydání světového žebříčku bude za soupeřkou zaostávat o 990 bodů. A pokud by to nevyšlo, po grandslamové Paříži už je to tutovka – vždyť Sereně se za loňské finále škrtá hned 1300 bodů!

Už jen Němka

Pokud se do hry zezadu nečekaně nepřimíchají další protivnice – ty nejbližší Cibulková s Halepovou ztrácejí kolem tisíce bodů – musí česká jednička pokořit už jen jednu rivalku, Němku Angelique Kerberovou. Ta na ni bude mít v pondělí k dobru 905 bodů, ovšem podobně jako Plíšková toho aktuálně moc neobhajuje – do konce French Open pouze 491 bodů.

Takže jak před ni? Buď předvést v následujících antukových turnajích vítěznou smršť (především v Madridu a Římě, kde se za triumfy rozdává 1000, resp. 900 bodů), nebo excelovat v grandslamové Paříži (vítězka si připíše 2000 bodů). A pokud to nevyjde ani pak, tak si jen v klidu počkat do Wimbledonu. Tam Kerberová loni hrála finále za 1300 bodů.

Kolik obhajují bodů do French Open?

S. Williamsová
Řím 900
Paříž 1300

Kerberová
Stuttgart 470
Madrid 10
Řím 1
Paříž 10

Kar. Plíšková
Stuttgart 100
Praha 110
Madrid 65
Řím 1
Paříž 10