VIDEO: Nezvaný host narušil vypjatou koncovku duelu v Monte Carlu a pobavil diváky. Nadala nikoliv

- Filip Lefenda

Rafael Nadal obhajuje v Monte Carlu loňský triumf, při svém úvodním vystoupení na letošním ročníku turnaje se ale proti Britu Edmundovi nečekaně nadřel. V prvním setu sice nepovolil soupeři ani gem, druhou sadu ale ztratil v její těsné koncovce 5:7 a jednoduchou práci neměl ani v rozhodujícím dějství. V jeho osmé hře se navíc musel vypořádat s překvapivým návštěvníkem antukového dvorce…

Za stavu 4:3 a 40:30 při podání španělského favorita přistál na pásce lemující středovou síť pták. Jeden z podavačů jej posléze odehnal, létající zástupce ptačí říše ovšem opsal vzduchem kružnici, aby si následně udělal přistávací dráhu přímo z hrací plochy centrálního dvorce.

Neúnavný sběrač jej opět popohnal, tentokrát blíže k základní čáře. Jako by byl Nadalovým fanouškem a chtěl si svého idola prohlédnout zblízka… Zkušenému tenistovi se však situace, které ochozy v Monte Carlu přihlížely s bouřlivým smíchem, ani za mák nelíbila.

Ptáka se nakonec povedlo přemístit na jeden z reklamních panelů, diváci zatleskali a „Rafa“ se konečně nadechoval k tomu uvést míč do hry. Nezvaný host se ale rozhodl neprodat svou kůži lacino a ještě jednou otestoval svými pařáty kvalitu monacké antuky. To už se jej rozhodl zahnat i namíchnutý Španěl, což na okřídlené stvoření zabralo. Zvíře se následně poslušně přesunulo na okraj divácké lóže a za pokračování zápasu se stalo vděčným objektem mobilních zařízení a fotoaparátů.

Rafael Nadal nakonec dovedl duel do vítězného konce, Edmunda zdolal ve třetím setu 6:3 a mohl se tak těšit na osmifinálový souboj s talentovaným Němcem Alexanderem Zverevem, kterého o den pozdějí - ve čtvrtek - v den jeho dvacátých narozenin smetl dvakrát 6:1.