Trápení bývalé světové pětky pokračuje. Bouchardová schytala ve čtvrtfinále na ITF debakl

- Jan Vojkůvka

Chtěla se na turnaji v Indian Harbour Beach dostat do formy před antukovou částí sezony. Místo toho se Genie Bouchardová loučí s podnikem ITF už ve čtvrtfinále poté, co schytala debakl od Victorie Duvalové, která se vrátila na profesionální okruh po téměř roční přestávce.

Když se Genie Bouchardová rozhodla, že si zahraje na Floridě turnaj ITF, očekávala od své účasti mnohem více. Bývalá světová pětka ale rozhodně neprožila úspěšný turnaj a spíše navázala na výkony z předchozích destinací na okruhu WTA, kde má na kontě sérii pěti porážek v řadě.

Sice v Indian Harbour Beach prošla do čtvrtfinále, ale s výkony moc spokojená být nemohla. V prvním kole ztratila set proti Američance Morganové ze sedmé stovky světa. A i když si ve druhém kole poradila ve dvou setech s Ukrajinkou Kalininovou 7:5, 6:4, tak i tento zápas ukazoval na nedostatky ve hře současné 56. hráčky světa.

Ty pravé problémy však nastaly v utkání s domácí Victorií Duvalovou. Tenistkou, která od roku 2014 hraje na profesionálních turnajích spíše výjimečně a v minulé sezoně si připsala na konto šest porážek a žádné vítězství.

Bývalá členka elitní stovky světa ale v Indian Harbour Beach dokazuje, že tenis rozhodně umí, a poté, co si v prvním kole poradila ve třech setech s Tomljanovičovou a v kole druhém povolila jen dva gemy Christianové, si ve čtvrtfinále vyšlápla i na Bouchardovou.

Kanaďanka uhrála v utkání jen tři gemy, prohrála 0:6, 3:6 a svůj výlet na ITF kladně hodnotit nebude. Snaha o posílení sebevědomí a uhrání dobrého výsledku se nevydařil. A debakl ze čtvrtfinále rozhodně není ničím, co by mělo Bouchardové nějak pomoci.