Američanky vyrukují na Češko s třemi hráčkami TOP 50 a Mattekovou-Sandsovou!

- Jan Havlovic

Nominace amerického fedcupového týmu pro semifinálové utkání proti České republice je odtajněna! V sestavě dle očekávání chybějí sestry Williamsovy, i tak však Američanky nastoupí v silném složení.

Hlavní zbraní výběru Kathy Rinaldiové bude Coco Vandewegheová, 25. hráčka světového žebříčku, která zazářila na letošním Australian Open, kde došla až do semifinále. V poslední době však americkou tenistku trápí pokles formy. Na turnajích v Indian Wells a Miami nezvládla shodně své první zápasy. I přesto by Vandewegheová měla zaujmout pozici týmové jedničky.

Další nebezpečnou hráčkou výběru Spojených států bude Lauren Davisová, které aktuálně patří na světovém žebříčku 36. místo. I Davisová se však nenachází v optimální formě – po osmifinálové účasti v Indian Wells nezvládla vstupy do turnajů v Miami a Charlestonu, kde vypadla shodně v prvním kole.

Třetím článkem mozaiky amerického výběru je Shelby Rogersová, která v posledních týdnech předvádí stabilní výkonnost a zazářila na nedávném podniku v Charlestonu, kde se prodrala až do čtvrtfinále. Největší hvězdou amerického výběru bude Bethanie Matteková-Sandsová, která je pro české fanoušky velmi dobře známá, neboť již delší dobu tvoří deblový pár s Lucií Šafářovou. Velkou výhodou olympijské vítězky z Ria je její flexibilita, neboť dokáže skvěle zahrát v deblu, avšak solidně alternuje také v singlu.

Suma sumárum, české tenistky čeká na Floridě velmi těžký soupeř, nicméně forma opor amerického výběru není kdovíjak oslnivá, a tak mladý výběr kapitána Petra Pály rozhodně není bez šancí!

Nominaci na semifinálové utkání USA proti České republice

USA – Coco Vandewegheová (25.), Lauren Davisová (36.), Shelby Rogersová (49.), Bethanie Matteková-Sandsová (123.)

Česko – Kateřina Siniaková (38.), Kristýna Plíšková (58.), Denisa Allertová (107.), Markéta Vondroušová (233.)

Více informací o české nominaci najdete ZDE