Bouchardová se vrací ke kořenům. Turnaj ITF na Floridě ji má poskytnou potřebné sebevědomí

- Jan Vojkůvka

Neuspokojivé výkony, pět porážek v řadě, z toho čtyřikrát v prvním kole. Výsledky kanadské tenistky Genie Bouchardové nijak nenasvědčují, že by měla útočit na návrat mezi elitu a naopak se nadále propadá žebříčkem. O restart se bývalá světová pětka pokusí na turnaji ITF na Floridě.

Bídné výkony třiadvacetileté tenistky s sebou přináší nutnou změnu, kterou se snaží o posílení sebevědomí. S radostí tak kvitovala, když obdržela divokou kartu na turnaj ITF v Indian Harbour Beach na Floridě, turnaji dotovaném 80 tisíci dolary. Turnaji, který je na hony vzdálen podnikům, na něž si v posledních letech zvykla.

Není ale divu, že kanadská tenistka zkouší vše možné, aby se dostala na vítěznou vlnu. Po třetím kole na Australian Open, kde vypadla na raketě Američanky Vandewegheové, přišla série čtyř porážek v prvním kole na turnajích v Acapulcu, Indian Wells, Miami a Monterrey. V zápasech, v nichž plnila roli favoritky, ale selhala.

Když v říjnu 2014 vystoupala na páté místo světa, byla ji prorokována velká a zářivá budoucnost. Místo toho ale zažívá spíše zklamání než velká vítězství. V současnosti 56. hráčka žebříčku se rozhodla, že pokud chce začít opět stoupat na vrchol, potřebuje uhrát pár vítězných zápasů a místo snahy na těch největších turnajích se rozhodla k návratu na trochu menší podnik.

Na Floridě bude na základě divoké karty plnit roli nasazené jedničky, přičemž se vrací na okruh ITF poprvé od června 2013, kdy hrála v britském Nottinghamu.

Doposud na turnajích ITF zvítězila šestkrát a vzhledem k její pozici na světovém žebříčku je aspirantkou na triumf i na Indian Harbour Beach. Tím doposud největším vítězstvím byl titul na padesátce v Torontu v roce 2012. Její forma je ale přinejmenším špatná a s rolí favoritky se letos příliš popasovat nedokázala.

Na turnaji, kde se může potkat s Madison Brengleovou, Aljou Tomljanovičovou nebo Marinou Erakovičovou, zahájí ve středu v prvním kole duelem s americkou kvalifikantkou Briannou Morganovou, až 601. hráčkou rankingu.