Výlet v ponožkách, netradiční tělocvik i žertík s budíky. Nalbandian zavzpomínal na úsměvné hotelové příhody

- Filip Lefenda

Argentinská televize, pořad s názvem "Nikdy není pozdě" a hlavní host David Nalbandian. V současnosti pětatřicetiletý Jihoameričan, který za dob aktivní kariéry býval světovou trojkou, zavzpomínal na vtipné momenty z tenisového zákulisí. Televizní diváky bavil historkami, v nichž kromě něj hráli hlavní roli především španělští tenisté. Spolu s nimi přivedl do rozpaků i Federerovu manželku Mirku.

Prozradil například to, že španělští tenisté jsou „blázny“ do fotbalu. Sice s nimi nemusel zápolit na hřišti, ovšem virtuálních zápasů na herních konzolích proti nim absolvoval nespočet. „Jednou to bylo opravdu dobré. Hráli jsme v jednom fakt velmi krásném hotelu v Monte Carlu. Já byl v páru s Carlosem Moyou a prohráli jsme s Davidem Ferrerem a Rafaelem Nadalem. Byli jsme tak donuceni jít na recepci jen v ponožkách a obejít stůl, který stál asi dvacet metrů od výtahu. Ten se najednou otevřel a přímo před námi se zjevili Roger Federer s jeho manželkou,“ vzpomínal Nalbandian na vtipnou příhodu s tím, že Mirku tehdy znatelně uvedli do rozpaků. „Zeptala se ho, co se to s námi děje. Všichni jsme se v ten moment začali smát,“ pobavil nejen televizní diváky hráč, který svůj poslední zápas na okruhu odehrál v roce 2013.

Vzápětí přidal další historku, tentokrát z hotelu během turnaje v Austrálii, kdy stál na vítězné straně pomyslné barikády. „Tenkrát prohráli Ferru (Ferrer) s Rafou (Nadal) a museli udělat deset shybů a deset výskoků na jedné noze s přitáhnutým kolenem k hrudníku. Kdybyste viděli Rafu skákat v hotelové hale před zraky nic netušících hostů…Ve výtahu jsme pak opět smíchy nemohli popadnout dech,“ vzpomínal dále Nalbandian, který za svou zemi nastoupil také k šestnácti střetnutím v rámci Davisova poháru. Aktivní bilanci vykazoval ve dvouhře (17/4) i ve čtyřhře (10/5).

Že jsou tenisté skutečně veselé kopy, dokládá i třetí příběh, tentokrát právě s pozadím populární týmové soutěže. Obětí žertu se stal jeden z členů argentinského realizačního týmu. „Dělali jsme si z něj neustále srandu, že nic nedělá, a pak jsme se ho jednou rozhodli napálit,“ uvedl další zábavnou vzpomínku Jihoameričan s tím, že vše proběhlo po domluvě s hotelovým personálem. „Zatímco jedl, ukryli jsme mu na různých místech jeho pokoje celkem pět budíků a nastavili u všech stejné časy. Jeden jsme dali do nádoby s vínem, další jsme ukryli do televizoru, který jsme otevřeli, jiný zase do pokojové meteostanice. Skvělé na tom bylo, že pak začaly vyzvánět všechny shodně ve čtyři hodiny ráno,“ objasnil pravou pointu kulišárny Nalbandian. Není tak divu, že jeho krajan byl posléze značně nevrlý. „Šlo na něm po celý den vidět, že toho moc nenaspal,“ uzavřel vtipnou rozmluvu charismatický Argentinec, který se poté, co pověsil raketu na hřebík, začal věnovat automobilovým závodům, konkrétně rally.