Baráž Davis Cupu rozlosována! Češi budou o udržení ve Světové skupině bojovat v Nizozemsku

- Petr Šístek

Čeští tenisté si v baráži Světové skupiny Davis Cupu s Nizozemci zopakují souboj tři roky starého utkání prvního kola, kdy se v Ostravě radovali z výhry 3:2. Klání se uskuteční od 15. do 17. září. Český tým s oblíbeným soupeřem disponuje výrazně pozitivní bilancí pěti výher a jediné porážky, kterou utrpěl v historicky prvním vzájemném střetnutí v roce 1925.

Hlavní postavou nizozemského výběru by měl být 48. hráč světa Robin Haase, který může vytvořit i silnou deblovou dvojici se specialistou Jeanem-Julienem Rojerem. Slabinou soupeře by mohl být druhý hráč, neboť další Nizozemci v žebříčku dvouhry figurují až v hloubi třetí stovky. Čechům by tak mohl vzdorovat 241. Igor Sijsling či 288. Tallon Griekspoor. V úvahu připadá i zkušený Thiemo de Bakker, kterému ale aktuálně patří až 480. pozice.

Čeští tenisté sestoupili ze Světové skupiny Davisova poháru jedinkrát v historii, když v roce 2005 v Liberci nestačili na Německo. Za posledních šest let hráli baráž pouze dvakrát, avšak v roce 2011 proti Rumunsku i předloni v Indii byli úspěšní. Tentokrát by mohl výběr kapitána Jaroslava Navrátila posílit i dvojnásobný vítěz soutěže Tomáš Berdych, což by české šance na úspěch výrazně zvýšilo.

Los baráže Davis Cupu 2017

Nizozemsko - ČESKÁ REPUBLIKA
Kanada - Indie
Maďarsko - Rusko
Japonsko - Brazílie
Portugalsko - Německo
Švýcarsko - Bělorusko
Kolumbie - Chorvatsko
Kazachstán - Argentina