Po skvostném vstupu do sezony nečekaný rozchod! Hlaváčková bude nově hrát s Babosovou

- Petr Šístek

Do sezony vlétly jako uragán, ještě minulý týden, než je díky titulu v Charlestonu předstihly Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, byly nejlepším párem tohoto roku. Přesto nyní spolupráce Andrey Hlaváčkové s Šuaj Pcheng končí. Čínská tenistka se rozhodla soustředit na dvouhru, v níž jí patří čtyřicátá pozice.

Své nečekané rozhodnutí Šuaj Pcheng sdělila Hlaváčkové po úspěšném turnaji v Miami, kde došly do semifinále. Informaci přinesl internetový portál Tennis-arena.cz. Překvapení pro českou tenistku bylo o to větší, že po boku čínské hráčky letos na úvod sezony ovládla turnaj v Šen-čenu a zahrála si finále Australian Open či prestižního podniku v Dubaji, díky čemuž měly společně skvěle nakročeno na Turnaj mistryň v Singapuru. Nyní bude muset Hlaváčková začínat znovu od nuly.

Dvojnásobná grandslamová šampionka se ale nepříjemnou komplikací nenechala rozhodit. Využila svých kontaktů a ihned oslovila několik možných spoluhráček. Nakonec se pro zbytek sezony domluvila s Maďarkou Timeou Babosovou, která stejně jako Hlaváčková byla jednou z účastnic loňského Turnaje mistryň.

Přitom i Babosová je velmi úspěšnou singlistkou. V aktuálním žebříčku WTA jí patří třicátá příčka, avšak dvouhru i čtyřhru hraje na turnajích pravidelně. Spolupráce nově utvořeného páru započne již během právě začínající antukové sezony. „Plánuji odehrát Stuttgart, Rabat, a pak Madrid, Řím a Paříž," sdělila Hlaváčková exkluzivně pro Tenisový svět. V marockém Rabatu by se již stoprocentně měla představit po boku Babosové, její spoluhráčka pro halový turnaj ve Stuttgartu je ale zatím nejistá.