Šarapovová o pauze nezahálela, v září vyjde její autobiografie

- Jiří Vachtl

Maria Šarapovová měla v minulých měsících spoustu volného času. Ruská tenistka tak využila své vynucené pauzy k psaní své autobiografie. Kniha s názvem "Nezastavitelná: Můj dosavadní život" vyjde v září letošního roku. Šarapovová v ní popíše svoji cestu na tenisový vrchol od neslavných začátků v akademii Nicka Bolletieriho až po grandslamové tituly.

Na podzim roku 2015 ruská tenistka na sociálních sítích prozradila, že chystá svoji autobiografii. „Mám velikou radost, že s vámi můžu sdílet můj příběh. Je to napsané podle pravdy,“ pověděla svým fanouškům. Kniha ponese název "Nezastavitelná: Můj dosavadní život". Šarapovové s ní pomáhá americký spisovatel a novinář Rich Cohen. Ruská tenistka už oznámila i datum vydání, které stanovila na 12. září letošního roku. Zájemci si její knihu však již mohou předobjednat. Autobiografie ruské tenistky je vyjde na necelých 17 dolarů.

Pětinásobná grandslamová vítězka v knize popíše svoji cestu na tenisový vrchol. Ruská tenistka se narodila v roce 1987 v západosibiřském městě Nagaň, kam se její rodiče přestěhovali z Běloruska ze strachu před následky černobylské havárie. Šarapovová se bude v knize věnovat i svému přesunu na Floridu, kam se vydala se svým otcem, když jí bylo sedm let. Oba tehdy přijeli do akademie Nicka Bolletieriho a ani jeden z nich neuměl anglicky. Navíc u sebe měli pouhých 700 dolarů. Přesto všechno věřili, že z Marie vyroste nová tenisová hvězda.  

Šarapovová začala s psaním své autobiografie již koncem roku 2015 a nejprve na sociálních sítích vtipkovala, že díky tempu, kterým píše, by bylo očekávané datum vydání v roce 2030. To však netušila, že za pár měsíců bude distancována za užívání nepovoleného meldonia a na psaní knihy tak bude mít dostatek času. 

 

Post practice, back in my pj's, afternoon tea in hand, book editing ?#autobiography

Příspěvek sdílený Maria Sharapova (@mariasharapova),Led 6, 2017 v 5:13 PST