Nejlepší hráčkou března je Vesninová! Kdo kraloval v dalších kategoriích?

- Jan Havlovic

Organizace WTA dnes zveřejnila na svých webových stránkách výsledky březnových anket! Nejlepší hráčkou tohoto měsíce byla zvolena Jelena Vesninová, která se radovala z turnajového vavřínu v Indian Wells. Risa Ozakiová z Japonska zvítězilase v kategorii „největší průlom měsíce“ a nejlepší úder zahrála podle fanoušků Caroline Wozniacká.

Hned na začátku je potřeba zmínit, že o celkové vítězství v kategorii hráčky měsíce bojovala také Karolína Plíšková. Fanoušci ji však nedali potřebný počet hlasů, a tak česká tenisová jednička skončila na pátém místě.

Hlavní cenu získala Jelena Vesninová, která se dočkala ocenění hráčky měsíce poprvé v kariéře! Sympatická ruská tenistka si tuhle cenu vysloužila především díky vítězství na prestižním turnaji v Indian Wells!

V Kalifornii si Vesninová poradila mimo jiné také s Angelique Kerberovou a Venus Williamsovou. Samotné finále BNP Paribas Open bylo ryze ruskou záležitostí! Dramatickou, třísetovou bitvu dokázala urvat Jelena Vesninová, která tak získala svůj nejcennější titul v kariéře!

„Každá výhra mi pomohla se zlepšovat. Jedna z nejcennějších určitě přišla proti Angelique Kerberové. Je to výborná hráčka,“ hlesla sympatická Ruska v Kalifornii.

Vítězství v Indian Wells posunulo Jelenu Vesninovou na třináctou pozici světového žebříčku, což je její kariérní maximum. Náročný program se však na Vesninové podepsal v Miami a Charlestonu, kde vypadla v obou případech hned ve svém prvním zápase...

Druhé místo obsadila Johanna Kontaová a třetí místo Caroline Wozniacká.

 

Kategorii „největší průlom měsíce“ ovládla Risa Ozakiová, která překvapila svými výkony na turnaji v Miami! Japonská tenisová naděje suverénně prošla přes dvoukolovou kvalifikaci a překvapila i Američanku Chiricovou. Ozakiová si poté vyšlápla na Nizozemku Bertensovou a uspěla i v souboji s Němkou Görgesovou. Odměnou byl japonské tenistce duel s Angelique Kerberovou, světovou jedničkou!

Ozakiová sice uhrála pouze čtyři gemy, avšak její výkony na Floridě jí zajistily posun na 72. místo světového žebříčku, což je její kariérní maximum.

Třetí kategorií, kterou oficiální stránky WTA vyhlašují, je „nejlepší úder měsíce“. Tuto cenu za měsíc březen vyhrála Caroline Wozniacká, která se blýskla v duelu s Lucií Šafářovou skvělou defenzivní hrou a následně českou tenistku překvapila parádním lobem.