Zpět v zápřahu: Murray trénuje po zranění a chystá se do Monte Carla

- Filip Lefenda

Světová jednička Andy Murray je zpět na kurtech. Tento týden trénoval pod vedením svého trenéra Jamieho Delgada devětadvacetiletý Brit na antukových kurtech v londýnském All England Clubu. Podle místního deníku Daily Mail by se trojnásobný grandslamový šampion měl do soutěžního zápolení vrátit na turnaji Masters v Monte Carlu, který startuje za deset dní.

Murray, který má za sebou životní sezónu, prožívá v té aktuální momentálně horší chvilky. Skot vypadl na podniku v Indian Wells hned při svém úvodním vystoupení s Kanaďanem Pospisilem, přičemž s ním neuhrál ani set. Následně se nezúčastnil ani další prestižní akce na betonech v Miami, na vině bylo, stejně jako v případě Novaka Djokoviče, zranění lokte.

Nyní už je daviscupový šampion z ročníku 2015 znovu v tréninkovém zápřahu, byť se tento týden čtvrtfinálových bojů týmové soutěže nezúčastní a tenisté Velké Británie si tak budou muset na horké půdě Francie vystačit bez něj. Murray trénuje nejen pod dohledem Delgada, ale i svého kondičního trenéra Matta Littla a fyzioterapeuta Marka Bendera.

Důvod intenzivní přípravy je zřejmý – Brit se chystá do Monte Carla. Nejprve za účelem trénování, posléze také k úvodní antukové „tisícovce“ této sezóny. Před rokem došel Murray v „daňovém ráji“ do semifinále, v nadcházejících týdnech ho tak nečeká vůbec jednoduchá práce, obhajovat totiž bude pořádnou porci bodů. Kromě již zmíněného semifinále v Monte Carlu si totiž před rokem zahrál finále v Madridu a na Roland Garros, na Wimbledonu, v Římě a Queensu dokonce zvítězil…

Antuková bilance Murrayho z předchozích sezon:

2016: 18 výher / 3 prohry
2015: 15 výher / 1 prohra
2014: 8 výher / 3 prohry
2013: 3 výhry / 3 prohry