Kolář přehrál ve finále Geense a získal svůj druhý letošní titul!

- Daniel Kubelka

Český tenista Zdeněk Kolář v dnešním finálovém zápase pražského futures porazil Belgičana Clementa Geense ve dvou setech, 6:3 a 6:2, a při své letošní páté finálové účasti vybojoval svůj druhý titul na okruhu ITF!

Kometa letošní tenisové sezóny na českých tenisových dvorcích, devatenáctiletý Zdeněk Kolář, dnes popáté v sezóně okusil chuť turnajového finále. Po březnovém úspěchu v chorvatské Poreči a finálových účastech na čtyřech dalších podnicích mladý český tenista vybojoval svůj druhý titul v kalendářním roce 2016 a vůbec. 

Kolářovi se v dnešním závěrečném souboji pražského podniku postavil o rok starší tenista belgické národnosti Clement Geens. Bruselský rodák není tuzemským tenisovým divákům úplně neznámý, v minulém týdnu se totiž úspěšně probíjel futurem v Mostě, kde nestačil až ve finále na Jana Šátrala, kterému podlehl ve dvou setech.

Začátek finálového duelu se nesl v poměrně nervózním duchu. V průběhu prvních šesti gemů úvodního setu se oba hráči celkem pětkrát připravili o servis. Lépe se ale na koncovku první sady dokázal zkoncentrovat český tenista, který od stavu 4:2, kdy naposledy připravil Geense o podání, už nezaváhal a za osmadvacet minut získal první finálové dějství po výsledku 6:3.

Druhá sada už byla jasně v režii devatenáctiletého českého mladíka. Za stavu 1:1 prolomil Kolář v tu dobu již počtvrté Geensův servis a získané vedení od té doby již jen navyšoval. Belgičan sice ještě v závěru snížil na 2:5, to bylo ale z jeho strany vše a v osmém gemu druhého setu Zdeněk Kolář celé utkání uzavřel a mohl se radovat ze druhého letošního titulu na okruhu ITF!

Hráč, který letošní tenisovou sezónu začínal na 653. místě a v průběhu posledních týdnů doslova vyletěl o více než tři sta žebříčkem vzhůru, už za sebou jeden finálový zápas v Praze měl. Ve čtyřhře společně s dalším českým zástupcem na turnaji Petrem Michnevem ale nestačil na německou dvojici Oscar Otte, Andreas Mies a po prohře ve dvou setech se tak prvně jmenovanému Němci povedla dokonalá odveta za neúspěšné semifinále mužské dvouhry.