Bude hrát Federer v Mexiku?

- Patrik Hrazdira

Dostat Federera a Djokoviče příští rok do Acapulca. Přesně takový plán si vytyčil ředitel mexického turnaje ATP 500 Raul Zurutuza. Jestli ale dokáže Švýcara přesvědčit je stále ve hvězdách. Švýcarská tenisová ikona je známá svým více než kladným vztahem k turnaji v Dubaji, který se koná ve stejný termín.

Sám Roger Federer se o možnosti hrát v Mexiku vyjádřil: „Mexiko bych samozřejmě rád navštívil, ale bohužel naproti němu stojí Dubaj. Místo, kde jsem jako doma.“ Poté ale dodal, že možnost hrát v Acapulcu nevyvrací: „Momentálně nevím, miluji to v Dubaji. Ale nikdy neříkej nikdy.“

Jeho pohádkový vztah k Dubaji však letos možná trochu nalomila brzká porážka s Jevgenijem Donským. Ale na druhou stranu, jen těžko může přebít dosavadních sedm titulů ze Spojených arabských emirátů.

Federer se však nezmínil o jeho smlouvě na doživotní účast v metropoli emirátů. Švýcar připouští, že za jistých okolností by se do Střední Ameriky mohl vrátit: „Plánuji si tam někdy po všech těch letech udělat výlet a na mém seznamu přání je i si tam zahrát.“

Postupem času se ukáže, zda si švýcarský elegán uzpůsobí kalendář turnajů tak, že by se mohl v Acapulcu objevit. Turnajovému řediteli by to udělalo velkou radost a splnil by si tak cíl i sen.