Futures v Praze: Kolář porazil Otteho, ten mu ale porážku oplatil ve finále čtyřhry

- Petr Šístek, Jakub Mezlík

Naděje českého tenisu na v pořadí druhém letošním turnaji kategorie futures v České republice ve dvouhře drží již pouze Zdeněk Kolář. Ten se v dnešním úvodním semifinále utkal se sedmým nasazeným Němcem Oscarem Ottem.

Rodák z Bystřice nad Pernštejnem v první sadě vedl již 4:1, ale čtyřmi prohranými gamy v řadě se dostal pod velký tlak. S nastalou situací se ale vypořádal skvěle a třemi získanými hrami v řadě získal první set. Do druhé sady vstoupil lépe Otte a ujal se vedení 2:1, ale Kolář opět dokázal zaznamenat povedenou šňůru, otočením na 5:2 získal rozhodující náskok a utkání již i navzdory dvěma dvojchybám v závěrečném gemu bez větších problémů doservíroval.

"Podání mě dnes moc nedrželo, poslední dva dny jsem podával poměrně slušně, ale dneska první podání téměř nepadalo, tak jsem si musel hodně pomáhat druhým servisem, v důsledku čehož dnes bylo i více dvojchyb. Dnešní zápas úplně optimální nebyl a z toho důvodu jsem velice rád, že dopadl vítězně," zhodnotil pro Tenisový svět Zdeněk Kolář.

Ohlasy Zdeňka Koláře po semifinálovém utkání

V druhém semifinále spolu poměřili síly šestý nasazený Belgičan Clement Geens, který minulý týden došel až do finále, a Němec Johannes Haerteis, jenž v Mostě hned v úvodním kole nestačil na Zdeňka Koláře. Úvod utkání byl poněkud divoký, když v prvních čtyřech hrách si ani jeden z hráčů nedokázal udržet své podání. Poté se hra na servisu ustálila a rozhodující brejk první sady zaznamenal v sedmé hře belgický tenista. Ve druhé sadě právě v sedmé hře získal podání soupeře Haerteis, ale ani vedení 5:3 mu k vynucení si třetího setu nestačilo. Po čtyřech vyhraných hrách v řadě se z postupu do finále opět po týdnu může radovat Clement Geens.

Dnešní program uzavře finále čtyřhry, v němž se utkají první dva nasazené páry. Německé jedničky Oscara Otteho a Andrease Miese vyzve český pár Zdeněk Kolář a Petr Michnev. Úvodní sada byla velmi rychlá a za necelých 15 minut v ní triumfovala německá dvojice poměrem 6:0. Do druhé sady lépe vstoupili čeští tenisté a ujali se vedení 2:0. Poté ale ztratili čtyři hry v řadě a Otte s Miesem si již zbytek setu pohlídali a triumfovali v něm po výsledku 6:4. Zdeněk Kolář s Petrem Michnevem tak na deblový titul v Praze nedosáhnou, avšak první jmenovaný bude mít zítra možnost triumfovat ve dvouhře.

"Soupeři hráli dneska velice dobře, k ničemu nás nepustili, první set opravdu nezkazili balon, přebíhali, dobře servírovali a neměli jsme je dnes čím porazit," chválil své soupeře Kolář. "Soupeři byli dnes lepší, rychlejší i silnější," souhlasí se spoluhráčem Michnev.

Ohlasy Zdeňka Koláře a Petra Michneva po finálovém utkání čtyřhry

 

Semifinále dvouhry

ZDENĚK KOLÁŘ (335.) – Oscar Otte (GER, 413.) 7:5, 6:3

Clement Geens (BEL, 396.) – Johannes Haerteis (GER, 758.) 6:3, 7:5

Finále čtyřhry

ZDENĚK KOLÁŘ, PETR MICHNEV – Oscar Otte, Andreas Mies (oba GER)  0:6, 4:6


Galerie