Pomsta za Austrálii dokonána! Plíšková přetlačila Lučičovou a v Miami si zahraje semifinále

- Ivo Horký

Byl to její nejbolestnější zážitek této sezóny. Rozjetá Karolína Plíšková ve čtvrtfinále australského grandslamu překvapivě padla s chorvatskou veteránkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Ale na Miami Open se jí teď pomstila!

Po výhře 6:3, 6:4 zářila štěstím. „Je to báječný pocit, poprvé jsem tady v semifinále! V Austrálii jsem byla hodně zklamaná, když jsem s ní prohrála, tak jsem ráda, že jsem jí to mohla vrátit,“ smála se Karolína.

Na tuhle přestřelku se všichni těšili. Vždyť obrozená Chorvatka chytla v 35 letech druhou mízu a Plíšková zažívá životní rozjezd do sezóny. Do čtvrtfinále v Miami šla světová trojka se zápasovou bilancí 22:3 a ve světovém žebříčku zkracuje manko na elitní dvojičku Kerberová – S. Williamsová.

Agresivní Chorvatka vstoupila do utkání sebevědomě. Jakmile ji Češka pustila do hry a nechala diktovat výměnu, bylo zle. Ale po prvním prohraném gamu se Plíšková nadechla a čtyřmi vyhranými hrami v řadě nasadila k trháku. Sice poté i ona přišla o servis, a to hned dvakrát v řadě, jenže soupeřka na podání vyloženě hořela, za první set napáchala děsivých devět (!) dvojchyb a Karolína jej ovládla 6:3.

„Sázej jí podání na tělo. Když to má na ruce, přijde ti hned strašná rána zpátky,“ radil své svěřenkyni kouč Kotyza a Plíšková poslechla. Hned první míček druhé sady poslala přímo na soupeřku a ta si s ním nevěděla rady...

Nicméně i Chorvatka se na podání zlepšila a druhé dějství se proměnilo ve velkou přetahovanou. Lučičová přestala kazit, získala jistotu na podání a najednou na dvorci dominovala. Odskočila na 4:2, jenže česká bojovnice se nevzdala. Poslechla další radu trenéra, aby více riskovala na returnech, na pomoc jí přišla i dvě prasátka a čtyřmi hrami za sebou otočila na 6:4. Pomsta dokonána!

„Bylo to těsné, zase strašně vyrovnaný zápas. Měla jsem na konci druhé sady trochu štěstí, ale to se počítá,“ culila se Kája, která vyhrála i čtvrtý zápas v Miami bez ztráty setu a v boji o finále ji čeká lepší z dvojice Šafářová – Wozniacká. „Už jsem letos odehrála spoustu zápasu, jsem vážně sebevědomá a moc se na semifinále těším!“

Letošní porážky Karolíny

Australian Open (čtvrtfinále): Lučičová 4:6, 6:3, 4:6

Dubaj (2. kolo): Mladenovicová 2:6. 4:6

Indian Wells (semifinále): Kuzněcovová 6:7, 6:7