První krůčky k návratu! Operovaný Štěpánek děkuje fanouškům: Postavili jste mě na nohy!

- Ivo Horký

Žádné otálení, vyrazil vstříc dalšímu comebacku! Nezdolný optimista Radek Štěpánek po úspěšné operaci páteře už zase chodí. Nad vodou ho drží nejen jeho neobyčejně silná vůle, ale i obrovská podpora fanoušků!

První, druhý, třetí... Jsou to sice zatím malé a nesmělé krůčky, ale i tak je to blažený pocit. Zase chodím! Štěpánek se šourá po chodbách Nemocnice Na Homolce ve speciálním chodítku, které mu drží operovanou bederní páteř. Právě vyrazil za svým návratem na kurty!

„Vše je OK, záda drží, rána se hojí. A já se těším na návrat do přípravy,“ vzkázal na svém facebookovém profilu.

Oholit se sice zatím nestačil, ale usměvavá tvář mnohé napovídá o jeho psychické pohodě. Tu mu dodala záplava krásných vzkazů od jeho příznivců. „Děkuji za vaši podporu, energii a stovky povzbuzujících zpráv. To vše má na mě blahodárný účinek a jak vidíte, postavilo mě to na nohy,“ žertoval Radek. Z jeho vzkazu je nicméně patrné, že mohutná solidarita ho až dojala. „Díky, že na mě myslíte, je milé to vědět i vidět. A pomáhá to!“ poděkoval fandům.

Český daviscupový hrdina se radikálně rozhodl řešit chronické potíže se zády, kvůli nimž od poloviny ledna marodil. Proto se nechal operovat, zákrok provedl ve čtvrtek elitní neurochirurg MUDr. Jiří Chrobok. „Rozhodl jsem se teď obětovat tři měsíce, abych se nemusel trápit a mohl pak hrát bez bolesti a omezení. Chci si svou tenisovou kariéru prodloužit!“ vysvětlil tenista. Radku, držíme palce!