Murray pravděpodobně vynechá čtvrtfinále Davis Cupu. Neočekávám, že by hrál, přiznal jeho bratr Jamie

- Jan Havlovic

Zranění Andyho Murrayho je zřejmě vážnější, než se očekávalo. Světová jednička se kvůli zranění lokte musela odhlásit z turnaje v Miami a nyní zřejmě přijde také o čtvrtfinálové klání Davis Cupu ve Francii. O celé situaci pohovořil jeho bratr Jamie, který na kvalitně obsazeném turnaji na Floridě nadále zápolí ve čtyřhře.

Andy Murray vstoupil do letošní sezony poměrně slušně. Dostal se do finále turnaje v Dauhá a v Dubaji se dokonce radoval z titulu. V posledních týdnech má však světová jednička smůlu na zranění. Po brzkém vypadnutí turnaje v Indian Wells se Murray přesunul do Miami, kde si při jednom z tréninků přivodil zranění lokte, kvůli kterému se z turnaje na Floridě musel odhlásit.

„Má natržené vazy v lokti,“ upřesnil zranění svého bratra Jamie Murray při rozhovoru v pro The Telegraph. „Andy mí říkal, že může dělat vše kromě servisu. Musí udržovat loket v klidu,“ uvedl uznávaný deblista.

„Nedávno prodělal pásový pásový opar a přivodil si zranění lokte. Poté, co se odhlásil z turnaje v Miami, chytil chřipku a byl další dva až tři nemocný,“ přiblížil Jamie zdravotní trable svého bratra.

Tato zpráva je velkou komplikací především pro Leona Smithe, kapitána britského daviscupového týmu. Brity totiž čeká již v příštím týdnu v Rouenu čtvrtfinálový souboj s Francií. Postupové šance Velké Británie by bez účasti světové jedničky pochopitelně rapidně klesly. „Neočekávám, že by tam měl být (v Rouenu, čtvrtfinále DC). Pokud ano, byla by to skvělá zpráva pro tým, ale uvidíme, jak se vše vyvine. Nejdůležitější je, aby se Andy dal zdravotně do pořádku,“ řekl Jamie Murray. 

„Myslím, že se z toho musí dostat a nabrat síly na další měsíce, neboť ho čeká několik velkých turnajů,“ dodal závěrem sedmý hráč deblového žebříčku. Kromě Davis Cupu je rovněž ohrožena také Murrayho účast na Masters v Monte Carlu.