Futures v Praze: Kolář otočil zápas s Nagalem, Michnev ani Kopřiva si semifinále nezahrají

- Daniel Kubelka

Trojice českých tenistů zůstala v pavouku mužské dvouhry na pražském turnaji kategorie futures. Z postupu mezi čtyři nejlepší hráče se po výhře nad Indem Sumitem Nagalem raduje nasazená trojka Zdeněk Kolář. Naopak čtvrtfinále bylo konečnou pro Petra Michneva, který ve vyrovnaném zápase nestačil na Johannese Haerteise, i pro Víta Kopřivu, který srdnatě vzdoroval šestému nasazenému Clementu Geensovi.

Kolář slaví postup do semifinále

Výtečným způsobem otočil Zdeněk Kolář čtvrtfinálové utkání pražského Futures s Indem Sumitem Nagalem. Třetí nasazený hráč sice ztratil úvodní set v poměru 1:6, další dvě sady už ale skončily na jeho kontě a po výhře 1:6, 6:4 a 7:5 slaví postup mezi čtyři nejlepší hráče turnaje.

Úvodní sada mladému českému talentu nevyšla, když hned čtyřikrát neudržel svůj servis a za 21 minut jasně padl po výsledku 1:6. Druhý set se dlouho nesl ve vyrovnaném duchu až do chvíle, kdy za stavu 4:3 Kolář prolomil podání jediného indické zástupce na turnaji a s touto výhodou dokráčel až za vyrovnáním stavu zápasu. Rozhodující třetí sada už pomalu směřovala do tiebreaku, když Ind potřetí v zápase neudržel servis, což se ukázalo jako rozhodující okamžik celého utkání.

Michnev končí ve čtvrtfinále

V úvodní sadě zápasu sice jako první získal podání soupeře získat český tenista, Johannes Haerteis ale vzápětí zareagoval rebreakem a set nakonec získal těsným poměrem v tiebreaku. Michnev dokázal získat druhou sadu ve svůj prospěch a stav utkání srovnat, hned na úvod rozhodující třetí sady ale přišel o svůj servis a ztrátu podání se mu již po zbytek utkání nepodařilo napravit a podlehl tak soupeři poměrem 6:7(5), 6:4 a 4:6. Michnev ale na turnaji pokračuje ještě ve čtyřhře, v níž si dnes večer po boku Zdeňka Koláře zahraje již semifinále.

Ohlasy Petra Michneva po čtvrtfinálovém utkání

 

Kopřiva opět po týdnu nestačil na Geense

Jako poslední se dnes ke svému čtvrtfinálovému utkání dvouhry dostal Vít Kopřiva, který v minulém kole šokoval vyřazením nasazené jedničky Jana Hernycha. V Praze se stejně jako minulý týden v Mostě potkal v bitvě o semifinálem s Belgičanem Clementem Geensem. Zatímco v prvním vzájemném utkání se Kopřivovi na soupeře nepodařilo najít žádný recept a podlehl hladce dvakrát 2:6, dnes byl obraz hry úplně jiný. Kopřiva do utkání vstoupil velmi dobře a hned v úvodu získal podání soupeře. Od stavu 2:1 ale ztratil pět her v řadě a a tím i celý první set. Ve druhé sadě ale český tenista zcela dominoval a ovládl ji poměrem 6:1. I v rozhodujícím třetím setu měl Kopřiva brejk k dobru, ten ale nedokázal udržet a po vyrovnané přetahované nakonec podlehl 4:6 a jediným českým zástupcem ve dvouhře již v Praze zůstává Zdeněk Kolář. 

Ohlasy Víta Kopřivy po čtvrtfinálovém utkání

2. kolo dvouhry

ZDENĚK KOLÁŘ (348.) - Sumit Nagal (IND, 379.)  1:6, 6:4, 7:5

PETR MICHNEV (549.) - Johannes Haerteis (GER, 758.) 6:7(5), 6:4, 4:6

VÍT KOPŘIVA (968.) - Clement Geens (BEL, 392.) 2:6, 6:1, 4:6

Oscar Otte (GER, 411.) - Laslo Urrutia Fuentes (CHI, 1054.)  7:5, 2:6, 6:2

Semifinále čtyřhry

MAREK GENGEL, DOMINIK SÜČ – ZDENĚK KOLÁŘ, PETR MICHNEV 1:6, 4:6

TOMÁŠ PAPÍK, MATĚJ VOCEL - Andreas Mies, Oscar Otte (GER) 4:6, 3:6